Michal Lendel Kultúra

PREHĽAD: Víkend klope na dvere. Kam v Košiciach za relaxom?

Tento víkend sa rozhodne nudiť nemusíte. V Košiciach je pre vás pripravený bohatý kultúrny program. Stačí si vybrať...

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: Víkend klope na dvere. Kam v Košiciach za relaxom?
Zdroj: Webnoviny.sk

Šport

V piatok 25.10. sa na ľade košickej Steel arény stretnú o 18:00 domáci oceliari s Duklou Trenčín, ktorá naposledy prehrala so slovenskými mladíkmi. V nedeľnom zápase sa naši hokejisti predstavia opäť pred domácim publikom, keď vyzvú hostí z Piešťan. Zápas sa uskutoční o 17:00 hodine.

V sobotnom stretnutí sa na Lokomotíve predstavia Trnavčania. Pôjde o zápas tabuľkových susedov, takže v prípade víťazstva domácich môžeme preskočiť svojho sobotného súpera. Stretnutie má výkop o 13:30 v Čermeli.

Kultúra

Divadlo

Námesačná – V podaní režiséra Václava Máleka uvádza dnes (25.10.) o 19:00 hod. Štátne divadlo Košice operu, ktorá mala svoju premiéru v roku 1831. Príbeh sa pohybuje na hranici reálnej skutočnosti, nekonečnej fantázie a farebného snenia.

Macbeth – Na novozrekonštru­ovanej Malej scéne sa predstaví velikán dramatického umenia – Shakespeare a jedna z najväčších jeho tragédií – Macbeth. Zažite shakespearovskú vášeň v košickom komornom podaní, ktoré umožní vyznieť znamenitým hereckým výkonom Michala Soltésza a Dany Košickej.

Šašovinky – Bábkové divadlo v Košiciach predstaví na svojej scéne pôvodnú hru pre bábky a hercov – Šašovinky. Diváci uvidia dobrodružstvá z cirkusového prostredia, ktoré okorenia dramatické situácie, pesničky, ale aj humor a zábava. Predstavenie má začiatok už najbližšiu nedeľu (27.10.) o 14:30 a 16:30 na Tajovského ulici.

Výstavy

Lukáš Čerňák – výstava autorských prác – Vo Východoslovenskej galérii v Košiciach si môžete počas víkendu prezrieť tvorbu mladého umelca, ktorý vo svojich 24 rokoch vystavuje prekvapivo vyspelé diela. 11 rokov jeho tvorby ho formovalo nie len ako umelec, ale hlavne ako človeka. Rebeluje po vlastnom a rovnako tak pristupuje k témam svojich prác.

Paralelné príbehy – Budapešť a Košice – Východoslovenské múzeum v Košiciach predstavuje ďalšiu pozoruhodnú výstavu, ktorú otvoril maďarský minister zahraničných vecí spoločne s košickým županom Zdenkom Trebuľom. Výstava si dáva za cieľ predstaviť obe mestá ako centrá v rámci niekdajšej jednej ríše, ktoré v 19. storočí zaznamenali podobný pozoruhodný rozvoj. Diváci majú možnosť prísť počas celého vikendu.

Sen o múzeu – Príbeh Imricha Henszlmannova – ponúka pohľad do života pri príležitosti 200. výročia narodenia jedného z najvýznamnejších Košičanov. Jeho pamiatke sa Východoslovenské múzeum rozhodlo venovať výstavu, na ktorej ho predstaví širokej verejnosti. Výstavu si môžu návštevníci prezrieť od dneška rána počas celého víkendu.

Príbehy rozprávané hlinou – Východoslovenské múzeum v Košiciach pozýva všetkých na podujatie, ktoré predstaví oblasť keramiky od minulosti po súčasnosť. Výstavu si môžu návštevníci prezrieť od dneška rána počas celého víkendu.

Kino

Brazil visual – Ide o prvý ročník festivalu, ktorý približuje prostredníctvom brazílskej kinematografie kultúru a spoločensko-politickú situáciu v tejto pozoruhodnej krajine. Premietanie filmov prebieha v kine Úsmev každý deň večer o 19:19.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM