Michal Lendel Kultúra

PREHĽAD: Víkendové podujatia v Košiciach. Vyberajte spolu s nami

Ani cez zimné víkendy v Košiciach bohatá ponuka možností trávenia voľného času nezamŕza. Poďte si vybrať s nami! V našom meste sa nudiť určite nebudete...

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD: Víkendové podujatia v Košiciach. Vyberajte spolu s nami
Zdroj: Webnoviny.sk

Šport

HC Košice – ŠHK 37 Piešťany – V piatok sa v domácej Steel aréne predstavia košickí oceliari, ktorí privítajú Piešťany. Začiatok stretnutia je o 18:00 hodine.

Verejné korčuľovanie – Milovníci korčuľovania sa môžu tešiť na ľadovú plochu pod holým nebom aj v našom meste. V Športovo-zábavnom areáli na Alejovej vás radi privítajú v sobotu aj v nedeľu od 10:00 do 12:00 hodiny a od 16:00 do 18:00 hodiny.

Koncert

FATBACK – V piatok nezmeškajte párty plnú tučných beatov. Podmanivé tanečné rytmy v žiari diskogule vám prinesú zaujímavý hudobníci. Akcia je naplánovaná na 22:00 hodinu v Tabačke KulturFabrik. Za vstup zaplatíte 2 eurá.

Novoročný koncert FRAGILE – slovenská hudobná skupina zložená z populárnych osobností zahrá košickému divákovi v Gess Clube v nedeľu o 19:00 hodine. Ceny vstupeniek sú 13 eur za voľné sedenie a 25 eur za miestenkové sedenie pri stoloch s obsluhou a občerstvením.

Konflikt, Hrana, Punkreas – Tieto tri skupiny sa vám predstavia v Collosseu v Košiciach v piatok od 19:00 hodiny. Fanúšikovia punku, pop rocku a punk rocku si prichystajú pri vstupe 6 eur.

Divadlo

Peter Iľjič Čajkovskij: LABUTIE JAZERO – Štátne divadlo Košice v piatok o 19:00 hodine uvedie klasické baletné dielo Labutie jazero, ktoré malo svoju premiéru 20. februára 1877.

William Shakespeare: Macbeth – Na Malej scéne sa v piatok predstaví velikán dramatického umenia – Shakespeare a jedna z najväčších jeho tragédií – Macbeth. Zažite shakespearovskú vášeň v košickom komornom podaní, ktoré umožní vyznieť znamenitým hereckým výkonom Michala Soltésza a Dany Košickej.

Zločin a trest – Svetoznáme Dostojevského dielo môžu návštevníci Štátneho divadla vzhliadnuť v sobotu o 19:00 hodine. Ide o originálne spracovanie pre košické divadlo, v ktorom sa predvedie jeden z dvojice Marek Geišberg a Andrej Palko v spolupráci so stálicami košického divadelníctva Michalom Soltészom, Danou Košickou a Róbertom Šudíkom.

Výstavy

British Express/Britský expres – Široká verejnosť sa zoznámi so súčasným, vo svete vysoko hodnoteným britským umením, ktoré je charakterizované rôznorodosťou foriem vytvorených diel a uvoľnenosťou autorských prístupov. Výstava prebieha v týchto dňoch v Kunsthalle/Hale umenia Košice a môžete ju navštíviť od 11:00 do 18:00 hodiny.

Košická moderna a jej presahy – Výstava mapuje 20. roky minulého storočia v umení v Košiciach. Návštevníci Východoslovenskej galérie na Hlavnej ulici sú vítaní každý víkendový deň od 10:00 do 18:00 hodiny.

Akcie

FAŠIANGY NA ĽADE – Na Fašiangy na ľade sa môžete ísť pozrieť alebo sa aj zúčastniť na Sídlisku KVP. V nedeľu od 14:00 do 16:00 hodiny sa táto akcia uskutoční na Mobilnej ľadovej ploche v Drocárovom parku. Tohtoročný karneval sa bude niesť v duchu olympijských hier a je pripravených niekoľko zaujímavých súťaži, bude sa vyhodnocovať aj najkrajšia maska a taktiež nebude chýbať kultúrny program. Na ľadovú plochu je vstup zdarma a iba v maske! :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM