Hokej

Prekvapenie na úkor Košíc: Ich náskok v tabuľke je už iba štvorbodový!

Skalica hostila v 44. kole našej najvyššej hokejovej extraligy lídra tabuľky z Košíc. Po dvoch bezgólových tretinách rozhodla o výsledku stretnutia posledná časť hry, v ktorej sa domáci dokázali proti oceliarom presadiť dvakrát. Skalica tak napokon prekvapujúco zdolala Košice 2:1.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie na úkor Košíc: Ich náskok v tabuľke je už iba štvorbodový!
Zdroj: TASR

Na Záhorí sa od úvodu hral svižný hokej. Už po 15 sekundách hry sa v dobrej pozícii ocitol Svatoš. Lipovský predviedol efektný semafor. V 4. min mal šancu domáci Sloboda, ale Riečický bol pozorný. Domáci boli Košičanom vyrovnaným súperom, no gól sa im nepodarilo dať ani počas presilovej hry. V 11. min mohli otvoriť skóre hostia, no Šeda trafil len žŕdku. V 16. min sa parádnym prienikom prezentoval Marcinko, ktorý si položil Lipovského, ale ten bravúrne zasiahol.

Druhá tretina bez gólu

Druhú tretinu začali lepšie domáci a to aj vďaka presilovkám. Napriek sľubným príležitostiam Šáteka i Kutáleka sa hostia ubránili i dvojnásobnému oslabeniu. Domáci napriek tomu mali viac z hry. Ani šance Slobodu či Laža sa však neskončili gólom.

Hostia sa o slovo prihlásili až v závere druhej tretiny, keď sa im naskytla príležitosť zahrať si presilovku. Najväčšiu príležitosť spálil Spilar, ktorý sa prekľučkoval až pred Lipovského a skúsil ho prekvapiť bekhendovým blafákom. Gólman sa však vyznamenal.

Rozhodla posledná tretina

Tretiu tretinu začali hostia v početnej výhode. Ale domáci sa naďalej držali svojej hry a nepustili súpera do vážnejšej šance. V 45. min sa diváci konečne dočkali gólovej radosti. A boli to domáci, ktorí zásluhou Mráza išli do vedenia. Dlho sa však z neho neradovali. V 47. min sa nechal zbytočne vylúčiť domáci kapitán Lažo a hostia zásluhou Jenčíka vyrovnali.

Od týchto chvíľ nabrala hra spád. Košičania sa dostali i do tlaku, v ňom Bicek trafil len žŕdku. V 55. min pekný prienik ukázal Obdržálek, ktorý prešiel cez dvojicu obrancov a následne blafákom prekonal i Riečieckého. Dve minúty pred koncom sa hostia odhodlali k hre bez brankára, no domáci si už víťazstvo postrážili.

Hlasy trénerov:

Andrej Výboh (tréner Skalice): „Boli sme si vedomí ofenzívnej sily Košíc, takže dávali sme dôraz najmä na pokrytie stredného pásma a priestorov pred bránkou. Pokiaľ ide o naše útočné akcie, jednoducho sme sa snažili ťahať útoky do hĺbky pásma súpera a využiť každú príležitosť na zakončenie. Chlapci dodržali taktické pokyny, v hre bola bojovnosť a srdiečko a veľmi nás teší tento výsledok.“

Anton Tomko (tréner Košíc): „Myslím si, že dnes sa domáci na tento zápas pripravili veľmi zodpovedne. Sršala z nich obetavosť, bojovnosť a nasadenie. Výsledok sa zrodil v tretej tretine, v ktorej to bolo o tom, kto urobí prvú chybu a kto to využije. My sme urobili prvú a súper to využil. Podarilo sa nám vyrovnať, ale opäť nepochopiteľná hrúbka na obrannej modrej čiare nás stála pozitívny výsledok.“

HK 36 Skalica – HC Košice 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Góly: 46. B. Mráz (Trška, Šátek), 55. Obdržálek (Barák, R. Školiak) – 47. R. Jenčík (Deyl, Kolba) Vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Müllner – Holienka, Šefčík, 1222 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM