Alexandra Kolínská Rôzne

Brasil, Split či Vulkan... Košičania si pochutnávajú na netradičných zmrzlinách

S letom k nám prišli aj horúce dni, kedy je dobré svoj organizmus ochladiť. Košické cukrárne so zmrzlinami sú dobrý nápad na schladenie. Ak radi skúšate nové veci, vyskúšajte netradičné príchute zmrzlín, ktoré vám Hlavná ulica ponúka.

Ilustračný obrázok k článku Brasil, Split či Vulkan... Košičania si pochutnávajú na netradičných zmrzlinách
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Košické cukrárne sa toto leto predbiehajú o to, kto vymyslí najnezvyčajnejšiu príchuť zmrzliny. Nezvyčajnými nie sú len osviežujúce, ovocné, ale aj príchute rôznych sladkostí, dokoca značiek.

Nenápadná cukráreň pri fontáne ponúka tradičné ovocné zmrzliny, ale očarí aj netradičnými príchuťami, ako Split, Cookies a Melón. Melón je zmrzlina s príchuťou tohto sviežeho ovocia. Zmrzlina Split je kombinácia chutí banánovej a vanilkovej. Posledná Cookies je naozaj netradičná, pretože ponúka chuť keksíkov.

So zaujímavým výberom zmrzlín zmrzlinami ako Wafle, Mandle, Redbull, Višne v čokoláde, Cola či Mäta, vás poteší najväčšia cukráreň na Hlavnej ulici Aida. Kto má teda rád experimentovanie a nezvyčajné príchute, má z čoho vyberať.

Široký výber všakovakých netradičných zmrzlín ponúka i Adriatik. Toto leto sa zamerali hlavne na zmrzliny s príchuťou rôznych miešaných drinkov, ako Mojito, Pina Colada, Vulkan, či Brasil. So „zmrzlinovým nápojovým lístkom“ ešte neskončili. Na zoznam pridali aj príchuť energetického nápoja, pod názvom Energy. Medzi nezvyčajné príchute pridali aj podobu známeho dezertu Rafaelo. Zmrzlina sa volá Raffo a je zložená z príchutí kokosu a mandlí.

Takmer na konci Hlavnej ulice je cukráreň, ktorá má síce menší výber zmrzlín, ako predošlé, avšak nájdete tu zmrzlinu Rafaelo, ktorá je taktiež spojenie kokosu s mandľami. Pre malé slečny majú v cukrárni Art ponuke Hello Kitty. Táto zmrzlina je jahodová, ale keď má takú značku, určite sa dievčatká potešia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM