Erik Bojničan Krimi

Presnú príčinu smrti dôchodkyne (†84) určí až pitva: Medzi obvinenými je aj mladík (21) z košického okresu

Vyšetrovateľ podľa mužov zákona v prípade smrti dôchodkyne (†84) obvinil tri osoby z obzvlášť závažného zločinu lúpeže v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva. Medzi obvinenými je podľa policajtov aj mladý muž (21) z košického okresu.

Ilustračný obrázok k článku Presnú príčinu smrti dôchodkyne (†84) určí až pitva: Medzi obvinenými je aj mladík (21) z košického okresu
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová, v týchto dňoch vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil tri osoby. Tie sú podľa mužov zákona obvinené z obzvlášť závažného zločinu lúpeže v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva.

Obvinenie podľa policajtov súvisí s prípadom, kedy bola nájdená v rodinnom dome v Smolníku v Gelnickom okrese 84-ročná majiteľka domu bez známok života.

Obvinení traja mladíci

Podľa mužov zákona ide o dvoch miestnych mladíkov vo veku 17 a 18 rokov a 21-ročného muža z okresu Košice okolie. Dvaja z nich (17,18) podľa policajtov čelia obvineniu aj z ublíženia na zdraví, porušovania domovej slobody a krádeže, ktorí pred pár dňami v dome v obci Smolník okradli a zbili dôchodkyňu (87).

„Obvinení v dobe od 9.10. do 22.10. 2015 po vzájomnej dohode neoprávnene vošli na dvor cez oplotenie a následne do rodinného domu v obci Smolník (okr. Gelnica). Tam lúpežne prepadli majiteľku domu (84), pričom jej ukradli finančnú hotovosť 48 eur, notebook a tiež dva mobilné telefóny. Dôchodkyňa bola vo štvrtok (22.10.) nájdená v rodinnom dome bez známok života,“ upresnila Mésarová.

Na tele nebohej boli podľa policajtov zistené stopy po zraneniach zapríčinených cudzou osobou. „Rozsah zranení a presnú príčinu smrti nebohej dôchodkyne určí súdna pitva. Dvaja z obvinených (17,18) sú stíhaní väzobne, obvinený 21-ročný muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie jeho osoby do väzby,“ doplnila hovorkyňa, ktorá dodala, že za tieto skutky hrozí obvineným osobám trest odňatia slobody na desať až 15 rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM