Monika Földešiová Tlačové správy

Preteky plné adrenalínu: Šialenstvo menom Spartan Race pokračuje!

Po minuloročnom úspešnom prvom ročníku pretekov Spartan Race vo Vechci, pokračuje pretek aj tento rok a to hneď niekoľko krát.

Ilustračný obrázok k článku Preteky plné adrenalínu: Šialenstvo menom Spartan Race pokračuje!
Zdroj: Dnes24.sk

Spartan race – prekážkový pretek, pripomínajúci vojenský výcvik je späť. Je jasné, že je to hlavne o fyzickej kondícii, avšak preverí aj vašu psychickú pripravenosť. História pretekov nie je dlhá, siaha len do roku 2005, keď Spartan race založili bývalí členovia námornej pechoty Veľkej Británie spolu s nadšencami extrémnych športov. "Preteky majú nádych vojenského výcviku, preto lákajú najmä mladých ľudí. Neznamená to však, že sú určené iba pre extrémnych športovcov, ale naopak. Chceme z nich postupne vytvoriť rodinnú záležitosť,“ povedal nám Ladislav Leitner, jeden z organizátorov.

Registrácia nie je zložitá, všetko sa dá bez problémov zvládnuť na webovej stránke www.spartanrace.sk. O pár dní, 18. mája sa začne pretek vo Valčianskej doline, stále sa ešte môžete registrovať na pretek v Moninci (Česká republika) 8. – 9. júna a sériu pretekov zakončíme v stredisku minuloročných pretekov, vo východoslovenskej dedine Vechec.
Oproti minulému roku sa preteky líšia svojou náročnosťou, vo Valčianskej doline ide o klasický Sprint, no vo Vechci sa pretekári budú musieť popasovať s náročnejším Spartan Beast. Novinkou je aj Spartan Kids, kde si môžu pretek vyskúšať aj vaše ratolesti.

Jednotlivé preteky Spartan Race po celom svete sa navzájom líšia. Či už dĺžkou alebo prekážkami, ktoré musia pretekári prekonať. No sú aj prekážky, ktoré sa na pretekoch objavujú častejšie. Napríklad skok cez oheň, plazenie sa pod ostnatým drôtom, hod oštepom, šplhanie cez stenu, nosenie predmetu, Herkulova kladka, klzká stena a podobne.

K tým jednoduchším patrí Spartan Sprint, ten je naplánovaný na Valčiansku dolinu. Ide o 5 km/ 15 prekážok. Náročnejší je Spartan Super predstavuje trať dlhú 12 km a viac a na pretekárov čaká minimálne 20 prekážok. 31. augusta sa vo Vechci stretnú najodvážnejší, ktorí sa neboja Spartan Beast, čo je viac ako 22 km a viac ako 25 prekážok. Priemerný čas behu je až 5 a pol hodiny!

Dobrovoľníkov nie je nikdy dosť, na stránke nájdete aj formulár na prihlásenie ako dobrovoľník, vy pomôžete nám a my vám za to ponúkneme štartovné zdarma. Príďte si aj vy užiť s nami deň plný adrenalínu a vzrušujúcich zážitkov.

Informácie o jednotlivých pretekoch nájdete na www.spartanrace.sk

Spartan Race - promo video
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM