Marek Šebeňa Krimi

Pri demolovaní obytného domu na Luniku IX sa preboril a prevrátil stroj

Pracovníci košickej demolačnej firmy už tretí deň vyslobodzujú pásový búrací mechanizmus, ktorý sa prepadol a prevrátil na košickom sídlisku Lunik IX pri asanácii obytného domu na Hrebendovej ulici.

Stroj sa v stredu po tom, keď ho strojník chcel po skončení smeny presunúť a zaparkovať, prepadol do šachty, ktorú tam vykopali a zasypali sutinami vodári, uviedol dnes pre TASR zástupca spoločnosti Demonta.
Spresnil, že mechanizmus sa preboril jedným pásom do hĺbky 2,5 metra a prevrátil sa. Strojník vyviazol bez zranenia a šťastím v nešťastí bolo, že sa prevrátil na miesto, kde nebol žiadny z prizerajúcich sa divákov. Konateľ tvrdí, že vodári im pri odovzdávaní staveniska síce vytýčili dve šachty a smer potrubia, ale „nepovedali, že pred dvoma týždňami tam vykopali šachtu“.
Škody na mechanizme sú značné. Demolačná firma už hľadá náhradné riešenie, aby zákazku pre mesto dokončila.
Už druhú asanáciu na košickom rómskom sídlisku Lunik IX si vyžiadala narušená statika zdevastovaného paneláku na Hrebendovej ulici 2 – 4. Statický posudok vypracovali v januári tohto roka, pričom stav obytných domov bol označený za havarijný. Pohyb a pobyt osôb v dome sa stal život ohrozujúcim. Mesto Košice sa preto rozhodlo objekt zbúrať, nakoľko náklady na jeho rekonštrukciu by presiahli výstavbu nového objektu.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM