Michal Lendel Hokej

Prichádza najväčší hokejový sviatok: Ako sa bude dariť slovenskému tímu podľa Košičanov?

Už dnes sa rozbehne 78. svetový šampionát v ľadovom hokeji, na ktorom nebudú chýbať ani naši chlapci. Ako vidia šance slovenských hokejistov uspieť na tomto turnaji košickí fanúšikovia?

Ilustračný obrázok k článku Prichádza najväčší hokejový sviatok: Ako sa bude dariť slovenskému tímu podľa Košičanov?
Zdroj: TASR

Slovenskej hokejovej reprezentácii patrí pred úvodným buly majstrovstiev sveta v Bielorusku 8. priečka v rebríčku sily IIHF, ktorý zostavujú tvorcovia internetovej stránky Medzinárodnej hokejovej federácie. Lídrami rebríčka sú Rusi pred Kanaďanmi a Švédmi. Štvrté miesto patrí Čechom a piate Fínom.

No odhliadnuc od týchto prognóz v tom, ako skončia Slováci na šampionáte, majú jasno aj niektorí košickí fanúšikovia, ktorým sme dali dve otázky otázky: Uspejú hokejisti Slovenska na šampionáte v Bielorusku a aké miesto obsadia v konečnom účtovaní?

Martina (19):

Naši to samozrejme zvládnu. Začnú dnes proti Čechom na 100% a postupne budú pridávať. Ja sa teším najmä na atmosféru zápasov v amfiku, len dúfam, že večer nebude pršať a nebude ani veľmi chladno. Môj tip na konečné umiestnenie je bronz!

Ján (26):

Po olympiáde by potreboval slovenský hokej nejaký úspech, a preto by sa nejaká medaila veľmi hodila. Dúfam, že naši hokejisti sa budú snažiť vybojovať za zbabranú olympiádu, čo najlepšie umiestnenie. Môj odhad je 4. miesto.

Jozef (36):

Verím Slovákom a myslím, že nová krv, ktorú predstavujú naši mladí hráči na týchto majstrovstvách, je v tíme potrebná a to nie len z pohľadu tohto šampionátu, ale aj kvôli budúcnosti slovenského hokeja. Takže chalani držte sa a domov prineste aspoň tú striebornú medailu.

Jolana (44):

Hokej veľmi nepozerám ale vnímam tú atmosféru okolo toho a sem-tam zachytím aj výsledok. Neviem, aké máme šance ale potešilo by, ak by Slovensko získalo nejakú medailu.

Jaroslav (16):

Slováci nemajú na tomto šampionáte mužstvo na zisk dobrého umiestnenia. Je tam veľa hokejistov, ktorí v repre len začínajú, takže tomu nedávam veľké šance. V skupine skončíme na 5. mieste.

Janka (24):

To je otázka skôr na priateľa, ktorý je veľký fanúšik (smiech). No podľa toho, ako naši zahrali na olympiáde, by som povedala, že na majstrovstvách veľké šance nemajú. Ale samozrejme budem rada, ak sa teraz mýlim.

Košice 24 / Webnoviny

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM