Tlačové správy

Prineste nepotrebný elektroodpad, plechovky či použitý olej do Kauflandu počas zberných dní

V termíne od 2. do 5. septembra 2016 budú v predajniach Kauflandu v mestách Bardejov, Bratislava – Patrónka, Košice – Nad jazerom, Nové Mesto nad Váhom, Sabinov, Šamorín a Zlaté Moravce opäť prebiehať zberné dni.

Ilustračný obrázok k článku Prineste nepotrebný elektroodpad, plechovky či použitý olej do Kauflandu počas zberných dní
Zdroj: Kaufland

Počas nich, v čase od 08.00–20.00h, budú na prevádzkach pripravené zberné nádoby na odpad z domácností. Nielen zákazníci môžu do nich priniesť napríklad hliníkové obaly, použitý kuchynský olej, rôzne batérie, či elektroodpad (staré žehličky, fény, hriankovače, fritézy, mlynčeky, kávovary, kanvice, váhy, hodiny, fotoaparáty, telefóny).

Už niekoľko rokov sa spoločnosť Kaufland venuje témam, ktoré upozorňujú na potrebu ochrany životného prostredia a ekologického nakladania s odpadom. V rámci projektu Zelený Kaufland sa spoločnosť zameriava hlavne na vzdelávanie svojich zákazníkov a komunít susediacich s jednotlivými obchodnými prevádzkami po celom Slovensku. „O úspešnosti projektu svedčí aj to, že počas posledných zberných dní sa opäť zapojilo množstvo ľudí, ktorí na našich siedmich prevádzkach odovzdali celkovo 590kg elektroodpadu, 68 kg batérií či 685,6 litrov použitého oleja z domácností,“ povedala Erika Turček Pfundtnerová, vedúca oddelenia CSR v Kauflande. Za tri roky fungovania projektu sa celkovo vyzbieralo viac než 7 ton recyklovateľné­ho odpadu

Novinkou tohto ročníka je zber použitého domáceho oleja. „Vyliatie napríklad 1 dcl použitého oleja do výlevky dokáže znečistiť niekoľko tisíc litrov vody. Ak sa však správne separuje, môže ešte poslúžiť v chemickom priemysle alebo pri výrobe biopalív, čím sa znižuje závislosť na rope a biopalivová zložka, ktorá sa primiešava do motorovej nafty taktiež znižuje emisie skleníkových plynov,“ uviedol Martin Meliš zo spoločnosti Inta, ktorá zber použitého oleja zastrešuje. Odporúča olej po vychladnutí zliať cez sitko do suchej a čistej PET fľaše a tú následne počas zberných dní odovzdať v Kauflande.

Viac informácií na: www.kaufland.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Prineste nepotrebný elektroodpad, plechovky či použitý olej do Kauflandu
2
Galéria
Zdroj: Kaufland
Zdroj: Kaufland
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM