Webnoviny - Krimi

Prípad dievčatka, ktoré predali podnikateľovi zase odročili

Okresný súd Košice I nemôže ukončiť prípad kupliarstva, v ktorom prokuratúra kladie za vinu podnikateľovi Štefanovi M. a jeho dvom príbuzným, že v rokoch 2003 a 2004 nútili na prostitúciu v tom čase šestnásťročnú Annu.

Na dnešné pojednávanie neprišiel podnikateľ a piati svedkovia. Proces, ktorý sa začal ešte v roku 2007, súd odročil na 24. februára.

Podľa obžaloby Štefan M. (51 r.), jeho syn Štefan (25 r.) a manželka Jozefína (56 r.) si zarábali tým, že dievča, ktoré za päťtisíc korún a staré auto predali podnikateľovi jeho vzdialenejší príbuzní, ponúkali na rôznych miestach v Košiciach zákazníkom na poskytovanie sexuálnych služieb. O prípade sa polícia dozvedela, keď sa mladistvá z jednej „zákazky“ k Štefanovi M. nevrátila a ušla.

Štefan M. mladší dnes súdu na pojednávaní oznámil, že jeho otec dostal infarkt a je hospitalizovaný v nemocnici v Trebišove. Tri svedkyne dá súd na februárové pojednávanie predviesť, prítomnosť dvoch svedkov má zabezpečiť Štefan M. mladší, keďže ich výsluchmi navrhol doplniť dokazovanie.

Všetci obžalovaní v procese odmietli vypovedať. Anna na jednom z minulých pojednávaní zopakovala, čo vypovedala pred vyšetrovateľom. „Vozili ma zväčša taxíkom po rôznych firmách, aj niekoľkokrát za deň. Zobrali mi kartu poistenca aj rodný list, občiansky preukaz som nemala," povedala.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM