Správy

Pripravme sa na maximálny hic: Druhá najvyššia výstraha pre náš okres!

Vysoké teploty u nás ešte nepovedali posledné slovo. Podľa meteorológov majú na okres Košice udrieť ďalšie horúčavy. Čítajte kedy.

Ilustračný obrázok k článku Pripravme sa na maximálny hic: Druhá najvyššia výstraha pre náš okres!
Zdroj: TASR

Poriadne sa zapotíme. Pre okres Košice vydali odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) výstrahu prvého a následne i druhého stupňa. V pondelok (31.7.) od 14:00 do 19:00 hod. má podľa SHMÚ maximálna teplota v našom okrese dosahovať maximálne 33 °C.

Skutočné peklo nás ale podľa výstrah meteorológov môže zasiahnuť v utorok (1.8. od 15:00 – 18:00) a stredu (2.8. od 14:00 – 18:00). ,,V okrese Košice sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 °C.. Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," vystríhajú odborníci na webe SHMÚ.

Podľa meteorológov je uvedená teplota vzduchu v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Viac o blížiacich sa horúčavách si prečítajte TU: EXTRÉM: PRED NAMI SÚ NAJTEPLEJŠIE DNI ROKA. TEPLOTY BUDÚ ATAKOVAŤ +40°C

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM