Lenka Fedorová Rôzne

Pripravte sa vopred: Počas víkendu dôjde v Košiciach k obmedzeniu v doprave

Košičania by sa mali opäť pripraviť na obmedzenia v meste. Kde je tentokrát potrebné rátať so zmenou?

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa vopred: Počas víkendu dôjde v Košiciach k obmedzeniu v doprave
Zdroj: TASR

V rámci stavby na modernizácii električkových tratí je kvôli prácam na vodovode nutné uzavrieť križovatku Komenského-Watsonova. Košický magistrát o tom informoval na svojom webe.

Podľa zverejnených informácií dôjde k uzavretiu iba počas nastávajúceho víkendu. 15. mája tohto roku by mal byť úsek opäť prejazdný. Prejazd cez križovatku bude nasledovný:

V smere Hlinkova – Watsonova bude odklonený cez Komenského ulicu s otočkou pred veterinou. V smere Watsonova – Hlinkova v dvoch pruhoch, so zákazom odbočenia doľava smer Čermeľ, 14. mája s prejazdom križovatkou v protismere.

Obchádzková trasa bu viesť Watsonovou – Čermeľom cez Hlinkovu – Národnou triedou – Kostolianskou cestou. Cestná svetelná signalizácia v križovatke bude vypnutá.

Naopak sprejazdnenia by sa mala v najbližších dňoch dočkať križovatka ulíc Letná a Zimná. Zhotoviteľ stavby sa na nej rozhodol navýšiť počet pracovníkov.

„Budeme tak môcť robiť naraz na každej jednej vetve stavby. Okrem toho, navýšenie kapacít preferujeme aj preto, lebo nám to umožní robiť každý deň minimálne do siedmej večer. Smer Československej armády – Letná, vrátane križovatky, chceme sprejazdniť v oboch smeroch takisto už na budúci týždeň. Robia sa tam nástupištia, bokovnice, živicujeme, zvárame koľajnice. Spustenie dopravy v uvedenom úseku však neznamená, že sa tam prestane pracovať. Stavbári budú robiť ďalej, v koľajisku. Do konca júna by sme radi sprejazdnili aj ulicu Boženy Němcovej, robíme všetko preto, aby sme po uzavretí Komenského ulice čo najviac odľahčili dopravu, a čo najmenej stresovali vodičov," priblížil situáciu na kontrolnom dni riaditeľ zhotoviteľa diela (Eurovia SK) Štefan Bálint.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM