Andrea Mesarčíková Rôzne

Problémy Luníka IX sa stali témou predvolebných vyjadrení kandidátov

Narastajúce napätie na košickom sídlisku Luník IX sa stáva témou vyjadrení kandidátov na funkciu primátora mesta. Podľa niektorých prieskumov verejnej mienky v Košiciach je problém tohto rómskeho sídliska vnímaný ako jeden z najväčších, ktoré obyvate

Východoslovenská distribučná spoločnosť prerušila pred týždňom dodávky elektrickej energie do niektorých častí Luníka IX, pretože jej pracovníci museli opraviť zničený a vykradnutý transformátor. Stalo sa to v situácii, keď je sídlisko dlhodobo odpojené od dodávok vody, tepla a plynu.
„Na situáciu doplatili aj tí obyvatelia Luníka IX, ktorí majú zaplatené účty za energie. Starosta Luníka Ladislav Šaňa pre médiá tvrdí, že sú bezmocní. Pravda je inde. Starosta a poslanci v tejto mestskej časti sú nekompetentní a neschopní spravovať toto sídlisko,“ uviedol k problému starosta mestskej časti Košice – Krásna a nezávislý kandidát na primátora Marek Kažimír.
Podľa neho treba samosprávu Luníka zrušiť a mestskú časť dať pod priame riadenie splnomocnenca primátora a vrátiť pomery na tomto sídlisku do normálneho stavu. Splnomocnenec primátora by mal koordinovať činnosť všetkých zložiek zainteresovaných na obnovení poriadku, hygieny, dodržiavaní zákonov a základných pravidiel slušnosti. „Tak ako je nemysliteľné, aby občania Luníka, ktorí si plnia svoje občianske povinnosti a platia za energiu, doplácali na tých, ktorí nerešpektujú zákony, je rovnako nemysliteľné, aby Košičania doplácali na bezprávny stav na Luníku zo svojich daní,“ povedal ďalej Kažimír.
V reakcii na vyjadrenia Mareka Kažimíra primátor mesta František Knapík prostredníctvo svojej hovorkyne Kataríny Jantošovičovej uviedol, že je plne vyťažený správou mesta a pracovnými rokovaniami a nebude sa vyjadrovať k aktivitám kandidátov s jasným volebným podtónom.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM