Michal Lendel Správy

Problémy s opilcami v Košiciach: Najhoršia situácia je cez víkendy, pijú aj mladí!

Tak ako väčšina miest, aj Košice majú ťažkosti s opilcami. No najväčším problémom nie sú asociáli, ale skupiny mladistvých a maloletých. Policajti evidujú problémy najmä po zotmení a cez víkendy.

Ilustračný obrázok k článku Problémy s opilcami v Košiciach: Najhoršia situácia je cez víkendy, pijú aj mladí!
Foto: Eva Viestová

Počet zákrokov mestskej polície, ktoré majú súvis s konzumáciou alkoholu z roka na rok narastá. V roku 2011 ich bolo registrovaných celkom 686, o rok neskôr 1008 a v roku 2013 (ku dňu 22.10.2013) celkom 1019, teda dá sa z určitosťou povedať, že tento rok bude v tomto smere rekordný.

Zásahy mestskej polície…

Čo asi nikoho neprekvapí, najviac zásahov proti podguráženým ľuďom bolo zaznamenaných vo večerných a nočných hodinách, hlavne počas víkendov v letných mesiacoch, ako aj počas školských prázdnin. “Mestská polícia musí zasahovať proti ľuďom, ktorí sa väčšinou dopúšťajú priestupkov na úseku verejného poriadku, hlavne znečisťovania verejných priestranstiev (močením, odpadkami a pod.), rušenia nočného pokoja a priestupkov proti majetku,“ uviedol Roman Jabrík – špecialista Odboru výkonu služby mestskej polície. Za to im hrozí bloková pokuta na mieste do výšky 33 Eur.

Niekedy je potrebný zásah mestskej polície aj pri trestných činoch. Ide najmä o výtržníctvo, poškodzovanie dopravných značiek, či automatov na cestovné lístky. Pod vplyvom alkoholu boli zaznamenané aj krádeže a ublíženia na zdraví, ktoré si vyžiadali zákrok polície. Pri všetkých týchto skutkoch už hrozí strata slobody.

Problém s mladistvými a maloletými…

V našom meste môžeme problém s alkoholovým vyčíňaním rozdeliť na problém mladistvých a maloletých a na problém s asociálmi. Ako nám ozrejmil Roman Jabrík, mladistvé a maloleté podgurážené osoby vyčíňajú v centrálnej mestskej zóne Košíc a na najmladších sídliskách, hlavne v areáloch materských a základných škôl. „Ak sa jedná o podgurážené osoby s asociálnymi prejavmi správania (bezdomovci a pod.), tak najrizikovejšie lokality sú pri veľkých nákupných centrách, ďalej pri obchodných centrách v MČ Košice – Západ, MČ Košice – Juh a MČ Košice Staré mesto,“ uviedol Jabrík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM