Lukáš Zavacký Správy

Projekt pre športovcov s hendikepom: Nad jazerom sa našlo najviac dobrých duší

Úžasná myšlienka, ktorá sa realizovala nielen v našom meste, ale po celom Slovensku a Česku. Pod Tatrami Košice trhli rekord a podporili hendikepovaných športovcov najviac.

Ilustračný obrázok k článku Projekt pre športovcov s hendikepom: Nad jazerom sa našlo najviac dobrých duší
Zdroj: Birell

Za človeka, ktorý mohol prejsť bránou na 18 rôznych miestach v spomenutých dvoch krajinách, sa pripísalo na účet 20 centov. Celkovo bolo súčasťou akcie 183 066 jedno­tlivcov. Vyzbieralo sa tak 34 854 eur. Peniaze sa použijú na nákup vybavenia pre 11 mladých ľudí, ktorí sa nemohli naplno venovať svojej záľube.

„Výsledok je úžasný. Absolútne predčil naše očakávania. Predpokladali sme, že sa jej zúčastní okolo 100 000 ľudí. Je to fantastické, pretože si to všetci zaslúžia,“ povedala Veronika Hořáková, manažérka organizátorskej značky Birell. Hlavnou ambasádorkou projektu s názvom Nezastaviteľní bola Anna Oroszová, paralympionička z Ria.

V metropole východu sa doň zapojil zo Slovenska najväčší počet dobrých duší. Na sídlisku Nad jazerom, konkrétne na cyklotrase pri hati Vyšné Opátske, presne 16 225. Bude mať z neho úžitok aj 23-ročný Ivan Varga z Košíc.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM