Marcel Páleš Správy

Prominentná Košičanka opäť pred súdom: Rozpory o rýchlosti Rezešovej bavoráku!

Dcéra nebohého exministra dopravy Alexandra Rezeša sa postavila pred budapeštiansky súd tretíkrát. Hrozí jej päť až desať rokov väzenia za autonehodu na maďarskej diaľnici M3.

Ilustračný obrázok k článku Prominentná Košičanka opäť pred súdom: Rozpory o rýchlosti Rezešovej  bavoráku!
Zdroj: TASR

V utorok sa konalo v Budapešti ďalšie pojednávanie s Evou Varholíkovou-Rezešovou, ktorú obžaloba viní za spôsobenie tragickej nehody na diaľnici v Maďarsku. Dcéra nebohého exministra dopravy Alexandra Rezeša sa postavila pred budapeštiansky súd tretíkrát.

5 až 10 rokov väzenia

Hrozí jej 5 až 10 rokov väzenia za autonehodu na maďarskej diaľnici M3, pri ktorej zomreli štyria ľudia. V utorok pred súdom vystúpili ďalší znalci hasič a lekárka. Hasič, ktorý zasahoval na mieste opísal, ako to na po nehode nehode vyzeralo po jeho príchode a uviedol, že požiar Fiatu, do ktorého Rezešová so svojím BMW nabúrala mohol spôsobiť benzín.

Príčiny jeho vzniku uviedla aj znalkyňa. Tá povedala, že to mohla byť elektrina, druhou možnosťou mohla byť smerovka, ktorá sa poškodila pri náraze. Keďže však znalkyňu niektoré otázky prekvapili a nevedela na ne s určitosťou odpovedať, tak jej sudkyňa dala ešte raz vypracovať posudok.

Vyjadrenia súdnych znalcov

V utorok na súde znalci podrobne rozoberali technické parametre oboch vozidiel napr. brzdnú dráhu, zrýchlenie, aktiváciu airbagov a pod. Jeden z nich však povedal, že je to veľmi komplikovaná nehoda a je ťažké určiť ako sa stala. Ďalší dvaja, medzi nimi aj ten, ktorého najal Rezešovej advokát sa zhodli, že vodička BMW išla rovno a vodič Punta bočil do ľavého pruhu do jazdnej dráhy prominentnej Košičanky.

Rozpory sú stále v tom akou rýchlosťou išla po diaľnici M3 Rezešová, na súde sa hovorilo o 155 km/h, ale aj o 175 km/h. Sudkyňa dala znalcom vypočítať v akej vzdialenosti boli obe autá v čase, keď Košičanka začala brzdiť a aj aký je reakčný čas vodiča, keď zbadá pred sebou prekážku a chce sa vyhnúť zrážke. Keby Rezešová v tomto prípade zareagovala do 1,5 sekundy tragédia by sa nestala.

Konečný verdikt súd zatiaľ neoznámil, pojednávanie bude pokračovať vo štvrtok.

Tragická nehoda na diaľnici

Ttridsaťšesťročná Varholíková-Rezešová na 44. kilometri diaľnice M3 v smere na Budapešť vlani 21. augusta približne o 4:00 zozadu narazila zozadu do Fiatu Punto, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyviaznuť, avšak dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici.

Expertíza potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu. V jej aute sa našla fľaša vodky. Podľa znalca išla Varholíková rýchlosťou 165 – 175 km/h, povolená rýchlosť na danom úseku diaľnice M3 je pritom 130 km/h. Podľa maďarského portálu velvet.hu dostali pozostalí od Rezešovcov 5 miliónov forintov (17 105 eur).

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM