Marek Šebeňa Rôzne

Protiepidemická komisia má za sebou prvé zasadnutie

Prvé zasadnutie Regionálnej protiepidemickej komisie pri Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Košiciach sa uskutočnilo v stredu 11. novembra.

„Bolo to prvé, viac–menej informatívne stretnutie komisie. Tieto komisie vznikli zo zákona a nahradili predchádzajúce protichrípkové komisie," uviedol pre TASR regionálny hygienik Ladislav Kugla.
Ako dodal, výskyt akútnych respiračných ochorení a chrípky sa sleduje celý rok a zber údajov sa robí raz týždenne. „V Košickom kraji bolo v ostatnom sledovanom týždni hlásených 10.370 ochorení, čo je vzostup o 3403, teda 49 percent,“ dodal Kugla. Ako ďalej poznamenal, aj keď počet ochorení narastá, ešte sa nedá hovoriť o epidemickom výskyte, aj keď v 25 školských zariadeniach bol prerušený výchovno–vzdelávací proces.
Ďalej Kugla informoval o záveroch z rozšíreného rokovania pandemického strediska pri krízovom štábe obvodného úradu v sídle kraja. „Získali sme údaje z Veľvyslanectva SR v Kyjeve o počte ochorení chrípky na Ukrajine. Našou úlohou je v súlade s prijatými opatreniami predovšetkým chrániť zdravie príslušníkov Policajného zboru na slovensko-ukrajinskej hranici, ktorí prichádzajú do prvého kontaktu s občanmi Ukrajiny," spresnil. Informácie v médiách o situácii na Ukrajine sú podľa Kuglu nedostatočné.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM