Webnoviny - Rôzne

Psychiatria v Michalovciach funguje so zničenou strechou

Napriek tomu, že strechu michalovskej Psychiatrickej nemocnice, n.o., cez víkend ťažko poškodila búrka, funguje bez výraznejších obmedzení.

(WEBNOVINY) – „Neberieme iba akútne psychiatrické prípady, ktoré si vyžadujú neodkladnú zdravotnú starostlivosť a posielame ich do Trebišova alebo Košíc, inak fungujeme bez výraznejších obmedzení,“ uviedol v pondelok pre agentúru SITA riaditeľ nemocnice Vladimír Lesník.

Pacientov z piateho poschodia, kde cez poškodenú strechu zatiekla voda, presťahovali do iných priestorov. Hospitalizovaným pacientom poskytujú potrebnú zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Stále platí obmedzenie návštev areálu, prístupná je iba jeho predná časť.

Podľa vyjadrenia riaditeľa Lesníka búrka na päťposchodovej budove strhla veľkú časť plechovej strechy a poškodila krov. V súčasnosti sú už odstránené všetky kusy, ktoré by mohli ohrozovať zdravie a budova má dočasné prekrytie. Podľa odhadov škody dosiahnu približne 200-tisíc eur.

„Len nová strecha, ktorá je vlastne totálne zničená a bude ju treba urobiť nanovo, stála okolo 150-tisíc eur. Okrem toho boli čiastočne zamokrené priestory na piatom poschodí, ktoré bude treba tiež opraviť,“ povedal Lesník. Doplnil, že strecha bola našťastie poistená a dnes má prísť z poisťovne likvidátor, ktorý rozhodne o náhrade škody.

Video: V Michalovciach ostala po búrke spúšť

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM