Tlačové správy

RADÍME: 3 kroky k dokonalej starostlivosti o pleť

(PR) - Správna starostlivosť o pleť by mala byť samozrejmosťou každej ženy s túžbou vyzerať a cítiť sa mladšie, krajšie a sebavedomejšie. Mnoho z nich však nevie, ako na to. Pozrite sa, čo je pre vašu pokožku dôležité.

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: 3 kroky k dokonalej starostlivosti o pleť
Zdroj: Dnes24.sk

Správnemu čisteniu pleti by sme sa mali venovať dvakrát denne, ráno a večer.

RÁNO
V noci sa vaše telo detoxikuje a pokožka je najväčší vylučovací orgán. Na povrch pleti tak vychádzajú rôzne nečistoty, tých sa však nezbavíte opláchnutím tváre len vodou, tukové nečistoty na vašej pleti stále pretrvávajú (ako keď sa snažíte umyť mastnú panvicu iba vodou). A to ide ruka s rukou spolu s akné.

VEČER
Čistenie pokožky je v tejto fáze dňa obzvlášť dôležité, pretože pleť pod nánosom mejkapu zmiešaným so špinou, prachom a znečisteným ovzduším, môže v noci lepšie regenerovať bunky.

Čo teda potrebuje pleť ráno a večer?
Najúčinnejším systémom čistenia pokožky je tzv. 3-fázové čistenie. Vo všeobecnosti sa skladá z čistiacej emulzie na pleť alebo mydla, ktoré zbavujú pleť mejkapu a najväčšej špiny, pleťovej vody, ktorá jemne pokožku dočistí a uzatvára póry na pokožke, a krému, ktorý pleť hydratuje a zanecháva ju hebkú.

Zapojte sa do našej SÚŤAŽE o kozmetiku z Mŕtveho mora. Viac v kategórii PR, súťaže.

1. krok: Čistenie

Na čistenie pleti je ideálne čistiace mlieko, pena, gél, pleťový píling alebo mydlo podľa typu pleti, ktoré póry nielen otvoria, ale aj vyčistia. Pri čistení pokožky by sa prípravok mal nanášať v jemných krúživých pohyboch po celej tvári (vynechať oblasť očného okolia) a na krk.

Krémové prípravky v podobe čistiaceho mlieka majú asi najjemnejšie zloženie a určené sú zvyčajne na normálnu až suchú pokožku. Účinne zároveň zbavujú pokožku zvyškov mejkapu a nečistôt.

Gélové prípravky alebo čistiace peny sú zvyčajne určené na mastnú až zmiešanú pokožku. Odstraňujú z nej nános mastnoty a sú vytvorené tak, aby nespôsobovali ďalšie zápaly. Podobné zloženie a účinok majú aj denné pílingy (pokiaľ nejde o prípravok vyslovene určený na denné použitie, píling by sa nemal používať viac ako dvakrát za týždeň), obsah jemných častíc v tomto prípade odstraňuje odumreté bunky na pokožke.

Mydlá sú vhodné na normálnu až mastnú pleť. Hľadajte však mydlá, ktoré nemajú antibakteriálne účinky a nepatria do kúpeľa či vane, lebo pleť veľmi vysušujú.

2. krok: Tonizácia

Pleťová voda alias tonikum slúži na dodatočné odstránenie mastnoty a odumretých buniek z pokožky. Sťahuje tiež póry a robí ich tak na pohľad menšími a zároveň vyrovnáva prirodzené pH pokožky.

3. krok: Hydratácia

Všetky typy pleti rozhodne nesmú podceniť použitie dobrého krému (ráno denný, večer nočný), ktoré je najdôležitejšou časťou v čistení, avšak bez predošlých krokov nemá až taký význam. Krémy udržujú pleť pružnú, pretože pomáhajú udržovať vodu. Značne ju zjemňujú, rozjasňujú a spevňujú. Majú tiež vlastnosť ochrániť ju pred znečisteným vonkajším prostredím a počasím.

Čistenie pokožky rozhodne nepodceňujte. Nezabúdajte, že skutočný efekt prípravkov na pokožke zbadáte až po mesiaci, keďže toľko trvá, kým sa bunky na nej celkom obnovia. S čistením to však tiež nepreháňajte: dvakrát denne je dostatočné množstvo, častejšie čistenie môže pleť vysušovať. Pri správnych prípravkoch a pravidelnom čistení môžete dosiahnuť aj zázraky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM