Lenka Fedorová Správy

Raši sa pred poslancami rozhovoril o svojich plánoch: Aha, čo nás čaká!

Košický primátor Richard Raši prezradil jeho priority v najbližšom období. Podľa jeho slov prinesú Košiciam úžitok aj do budúcna.

Ilustračný obrázok k článku Raši sa pred poslancami rozhovoril o svojich plánoch: Aha, čo nás čaká!
Zdroj: TASR

Košický primátor Richard Raši sa momentálne nachádza v druhej polovici svojho funkčného obdobia. Mestský poslanec Miroslav Špak tak primátora interpeloval otázkami, aké sú primátorove priority a ciele na rok 2017 príp. aj 2018 a ktoré ciele sa mu od začiatku roka podarilo splniť. Na interpeláciu odpovedal samotný primátor.

,,Rozpracovaná je 2. etapa modernizácie električkových tratí s ôsmimi ucelenými časťami stavby, ktoré budú postupne zrealizované do septembra 2018," uviedol v úvode Raši.

Ako ďalej uviedol, niekoľko projektov je v prípravnej fáze. ,,V bývalom Všešportovom areáli je pripravované stavenisko pre výstavbu Košickej futbalovej arény. Prebieha proces prípravy výstavby Národného tenisového centra na Popradskej ulici, ktorá má začať začiatkom roka 2018 a bude dokončená v polovici roka 2019," priblížil ďalej projekty Raši.

Okrem športu sa dotkol aj vytvárania nových pracovných príležitostí. ,,Košice začali pripravovať prestížny európsky festival mládeže EYOF 2021 a plniť kritériá pre zisk titulu UNESCO Creative City of Media Arts, ktorého cieľom je okrem iného vytvoriť aj nové pracovné príležitosti pre ľudí v kreatívnom priemysle, ktorý je osobitne perspektívnym odvetvím," uviedol.

Podľa Rašiho sa v tomto roku začne výstavba závodu koncernu Minebea v Košiciach, v ktorom nájde prácu 1 100 ľudí a zahraničný investor rozvinie v Košiciach vďaka spolupráci s Technickou univerzitou vlastný výskum a vývoj.

,,Pokračuje sa v pláne opráv objektov materských a základných škôl, rekonštruujú a opravujú sa miestne komunikácie. To sú priority, ktoré sú viditeľné a prinesú úžitok Košiciam aj do budúcnosti," priblížil na záver svoje vízie košický primátor.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM