Alexandra Kolínská Správy

RegioJet už brázdi slovenské železnice: Košičania prvé spoje doslova vykúpili

Cez víkend odštartovali na našich železniciach prvé súpravy RegioJet. Záujem o cestovanie týmito vlakmi bol veľký.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet už brázdi slovenské železnice: Košičania prvé spoje doslova vykúpili
Zdroj: TASR

V nedeľňajšom súboji dopravcov na trase Košice – Žilina – Bratislava je jednoznačným víťazom Regiojet, ktorý vypravil tri spoje na trase Bratislava – Žilina – Košice a tri spoje na trase Košice – Žilina – Bratislava, celkom šesť spojov. V špičke boli vypredané. Ako uvádza RegioJet na svojom webe, cestujúci tak jednoznačne volili žlté vlaky, ktoré im ponúkli pohodlné cestovanie, občerstvenie a servis. RegioJet prepravil celkom 2 290 cestujúcich.

Medzi 9:24 a 13:24 boli vypravené tri vlaky z Košíc do Bratislavy. Medzi nimi aj súprava RegioJet, ktorá od 11:17 odviezla 450 cestujúcich. Ďalšie dva vlaky boli súpravy ŽSSK, ktoré si o 9:24 vybralo 91 cestujúcich a o 13:24 sa odviezlo 144 cestujúcich.

Najrušnejšia doprava sa pohybovala od 17:17 do 17:50 hodiny. RegioJet vypravil dve súpravy, ktoré boli vypredané. Prvá vyrazila z Košíc do Bratislavy o 17:17 hodine a druhá z Bratislavy do Košíc o 17:50 hodine. Medzitým vypravili jeden zo svojich vlakov aj naše železnice. Vlak, ktorý vyrážal z Bratislavy do Košíc o 17:24 tak využilo 117 cestujúcich.

Na rozbeh a reakcie cestujúcich dozeral majiteľ týchto súprav RegioJet Radim Jančura. Tento deň bol podľa neho veľmi náročný, ale úspešný. Ako ďalej uviedol, vyskytli sa aj drobné nedostatky, niektoré odstránili už počas dňa.

Zdroj: RegioJet

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM