Lenka Fedorová Rôzne

Rekonštrukcia Ázijskej triedy na Ťahanovciach: V akom stave sa aktuálne nachádza? FOTO

Mesto Košice plní plány, a tak na viacerých úsekoch v meste prebieha rozsiahla rekonštrukcia. Po odstránení problémov s nedostatočnou únosnosťou vozovky na Ázijskej triede sa pokračuje v rekonštrukčných prácach.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Ázijskej triedy na Ťahanovciach: V akom stave sa aktuálne nachádza? FOTO
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Košice plánuje v tomto roku preinvestovať takmer 4,4 milióna Eur (bez DPH) do rekonštrukcie piatich pozemných komunikácií. Podľa Magistrátu má ísť o najviac zdevastované úseky v meste.

Na rekonštrukciu majú 3 mesiace

Prvá na rad prišla rekonštrukcia Ázijskej triedy, po krátkom čase však narazila na problém s nedostatočnou únosnosťou podlažia komunikácie a na niektorých miestach s únikmi vody. Po odstránení závad sa v rekonštrukcii pokračuje v plnom prúde.

Ako môžete na fotografiách v galérii vidieť, v súčasnosti sa pracuje na spevňovaní povrchu komunikácie a prechádza sa na osadzovanie obrubníkov. Ťahanovčania tak budú musieť byť trpezliví ešte poriadne dlho.

Podľa Magistrátu mesta majú EUROVIA SK, a. s. a Inžinierske stavby, a.s., ktorí sú účastníkmi dodávateľov prác neľahkú úlohu. Na rekonštrukciu majú čas tri mesiace.

Rekonštrukcia bude stáť 2 milióny Eur

„Dodávateľ prác musí v rámci rekonštrukcie akceptovať všetky požiadavky dotknutých orgánov a organizácií, a to Okresného úradu Košice, odbor starostlivosti o životné prostredie, oddelenie ochrany prírody, Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Správy mestskej zelene v Košiciach, Krajského pamiatkového úradu v Košiciach, KR PZ v Košiciach, Tepelného hospodárstva s.r.o. Košice, Teplárne Košice, a.s., SPP – distribúcia, a.s. a ďalších,“ uviedol Magistrát.

Rekonštrukcia Ázijskej triedy bude stáť takmer 2 milióny Eur bez DPH. V súčasnosti okrem Ázijskej triedy prebieha rekonštrukcia aj Gemerskej, Bernolákovej a Vojenskej ulice. Na pláne je ešte Košická Polianka. Spolu v roku 2016 zrekonštruuje pozemné komunikácie v celkovej dĺžke 4,491 km.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Rekonštrukcia cesty na Gemerskej v plnom prúde: Dokedy si precvičíme trpezlivosť?

Rekonštrukcia historickej budovy Štátneho divadla: Ohrozí to predstavenia?

Rekonštrukcia Ázijskej cesty prerušená: Dokedy budú musieť byť Ťahanovčania trpezliví? FOTO

FOTO: Rekonštrukcia Bernolákovej obmedzuje vodičov, poznáme termín dokončenia

Aktuálny stav rekonštrukcie na Sídlisku Ťahanovce
12
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM