Lenka Fedorová Samospráva

Rekonštrukcia cesty na Gemerskej v plnom prúde: Dokedy si precvičíme trpezlivosť?

Mesto pokračuje v rekonštrukciách podľa plánu, a tak sa začala ďalšia plánovaná oprava vozovky. Dokedy potrvá rekonštrukcia Gemerskej?

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia cesty na Gemerskej v plnom prúde: Dokedy si precvičíme trpezlivosť?
Zdroj: TASR

Nedávno sme vás informovali o začatí rekonštrukcie na Ázijskej triede. Tá s menšou prestávkou, kvôli problémom s potrubím pokračuje. Mesto však dodržalo plány a v Košiciach sa začal rekonštruovať aj ďalší úsek. Gemerská ulica, ktorá prechádza popred Starú nemocnicu smerom na Železníky aktuálne podlieha oprave.

Premávka zúžená do dvoch pruhov

Rozsiahla rekonštrukcia asfaltového povrchu od križovatky Rastislavova – Gemerská až po križovatku Gemerská – Alejová si vyžiadala zmenu dopravy. Na gemerskej ulici sú uzatvorené dva pruhy, premávka je presmerovaná obojstranne do zvyšných dvoch pruhov.

Dĺžka rekonštrukcie predstavuje 0,782 km. Podľa webu mestskej časti Košice-Juh je predpokladaná doba ukončenia prác 30. jún 2016.

Rekonštrukcie potrvajú počas celého roka

Rekonštrukcia Gemerskej je súčasťou plánov mesta na rok 2016, ktoré chce celkovo zrekonštruovať 4491 km pozemných komunikácií. Okrem prebiehajúcej rekonštrukcie Gemerskej ulice a Ázijskej triedy je na programe aj rekonštrukcia Vojenskej ulice (dĺžka 0,16 km), Košickej Polianky (dĺžka 1, 517 km) a Bernolákovej v dĺžke 0,543 km.

Okrem spomínaných opráv sa každoročne realizuje aj bežná údržba komunikácií, ktorá stojí mesto cca 1 500 000 €. Údržba zahŕňa opravu výtlkov, schodov, chodníkov, odvodnenia komunikácií a iných menších opráv.

„Mesto má pred sebou ozaj náročnú úlohu, ale verím, že to zvládneme v termínoch a najmä k čo najväčšej spokojnosti nielen motoristickej, ale aj širokej košickej verejnosti," povedal primátor Richard Raši.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM