Správy Samospráva

Rekonštrukcia mosta cez Ružín: Pracuje sa v dvoch zmenách vrátane víkendov

Práce na rekonštrukcii mosta nad vodnou nádržou Ružín, ktoré sa začali koncom júna, pokračujú podľa hamonogramu výstavby. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia mosta cez Ružín: Pracuje sa v dvoch zmenách vrátane víkendov
Zdroj: TASR

„Robotníci pracujú v dvojzmennej prevádzke vrátane víkendov,“ informovala o tom hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzana Bobriková.

Postupne na moste prebiehajú jednotlivé búracie práce – frézovanie vozovky, odstránenie izolácie a povrchu chodníkov, odstraňovanie obrubníkov, demontáž zábradlia, frézovanie spádového betónu mostovky, ako aj odstraňovanie prefabrikovaných rím­s.

„Na moste sa robí meranie a odber vzoriek, tieto práce zabezpečuje Katedra stavebných konštrukcií a mostov Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline,“ uviedla Bobriková.

V súčinnosti s Východoslovenskou vodárenskou spoločnosťou (VVS) prebiehajú prípravné práce na zabezpečenie preložky vodovodu na pravej strane mosta. Kontrolné dni sú zvolávané raz týždenne.

Zhotoviteľ – firma Strabag, s.r.o., prevzal stavenisko 27. júna. Most v havarijnom stave je od toho dňa úplne uzavretý aj pre peších a cyklistov. Pre automobilovú dopravu je uzavretý už od decembra minulého roka. Rekonštrukcia by mala byť ukončená v decembri tohto roka, zmluvná cena je 1,65 milióna eur.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM