Tlačové správy

Rekordný záujem Slovákov o aquaparky. Minulý rok minuli viac než milión eur

Aquaparky sú medzi Slovákmi stále populárnejšie, záujem o ne rastie každým rokom. Len na ZľavaDňa, najväčšom zľavovom portáli na Slovensku, minuli zákazníci v minulom roku viac ako milión eur na vstupy do aquaparkov.

Ilustračný obrázok k článku Rekordný záujem Slovákov o aquaparky. Minulý rok minuli viac než milión eur
7
Galéria

Slováci pri aquaparkoch veľmi nerozlišujú ročné obdobie a vstupy nakupujú celoročne. „Z nášho prieskumu vychádza, že až 60% zákazníkov navštívi aquapark 4 a viackrát do roka. To potvrdzuje, že si Slováci doprajú relax v aquaparkoch celoročne,“ potvrdzuje PR a marketing manager ZľavaDňa, Peter Blažečka.

Práve pravidelné návštevy a vracajúci sa zákazníci spôsobujú, že záujem rastie. Medziročne predaj vstupov do aquaparkov na ZľavaDňa stúpol v tržbách o 14%. „Kvôli zvýšenému dopytu mierne rástla aj cena,“ dopĺňa Blažečka s tým, že ako aj pri iných segmentoch cestovania, ani tu zvyšujúca cena zákazníkov neodrádza.

Na zvýšený dopyt zareagovali aj slovenské aquaparky. „Dnes máme na ZľavaDňa najväčší počet akcií na vstupy do aquaparkov a termálnych vodných svetov. V porovnaní s rokom 2016 sme mali v roku 2017 takmer tretinový nárast počtu partnerov,“ upresňuje Blažečka. Zároveň dodáva, že Slováci nakúpili v minulom roku vstupy do aquaparkov v rekordnej hodnote viac ako jeden milión eur.

Rekordy v predaji vstupov do aquaparkov sa opakujú každý rok a Blažečka predpovedá, že tento trend bude pokračovať aj v roku 2018. „Už v prvých mesiacoch tohto roka vidíme približne 26% nárast predaja oproti roku 2017. Je za tým momentálne najširšia ponuka na trhu, ale aj vysoký záujem Slovákov,“ potvrdzuje Blažečka.

Medzi najobľúbenejšie patria už dlhé roky aquaparky Tatralandia, Gino Paradise Bešeňová a Aquacity Poprad. Pokračuje aj trend objavovania Poľska. V prieskume realizovanom minulý rok na vzorke 3000 ľudí až 13% respondentov uviedlo, že medzi obľúbenými aquaparkami majú aj aquapark z Poľska. „Poľské Tatry sú medzi Slovákmi čoraz obľúbenejšie kvôli blízkosti, výborným službám a priaznivým cenám,“ uzatvára Blažečka.

TOP 10 najpopulár­nejších aquaparkov podľa ľudí (z prieskumu ZľavaDňa):

  1. Tatralandia
  2. Gino Paradise Bešeňová
  3. Aquacity Poprad
  4. Aqualand Moravia
  5. Thermalpark Dunajská Streda
  6. Aquathermal Senec
  7. Aquapark Oravice
  8. Chocholowskie Termy
  9. Spa & Aquapark Turčianske Teplice
  10. Thermal Corvinus

(PR)- Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

O aquaparky majú Slováci stále väčší záujem
7
Galéria
Zdroj: ZľavaDňa.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM