Lukáš Zavacký Správy

Renovácia železničnej stanice v Košiciach vrcholí: Čo nové na nej ešte pribudne?

Košická železničná stanica prešla v posledných rokoch renováciou a zaslúžil sa o ňu súkromný investor. Pozrite, čo sa už spravilo a čo presne sa ešte chystá.

Ilustračný obrázok k článku Renovácia železničnej stanice v Košiciach vrcholí: Čo nové na nej ešte pribudne?
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Väčšina železničných staníc na Slovensku sa vystavali ešte za čias bývalého režimu. Košice sa však môžu pochváliť novou budovou, ktorej fotografie sme vám priniesli nedávno. „V rámci rekonštrukcie boli v roku 2015 ukončené práce v priestoroch prístupných cestujúcim. Bola dokončená prístavba budovy, ukončené práce vo vestibule a upravené Staničné námestie. Cestujúci plne využívajú oba hlavné vstupy, budova je vykurovaná, je inštalované sektorové sedenie,“ povedala Ing. Helena Hrobáková zo spoločnosti Achiles Slovakia.

Ako prezradil pre tlačovú agentúru TASR generálny riaditeľ Železníc SR Dušan Šefčík, celková investícia sa vyšplhala na približne 6,7 milióna eur. Čím sa môže železničná stanica pochváliť?

„Zateplením budovy, výmenou presklenia, inštaláciou vykurovacích zariadení a osadením dverných clon došlo k zvýšeniu vnútornej teploty a zároveň inštaláciou klimatizačných zariadení je budova v letných mesiacoch klimatizovaná, čo pocítili cestujúci už minulý rok. Zároveň bol v interiéri inštalovaný výťah a eskalátory, čo taktiež prispelo k zvýšeniu komfortu cestujúcich,“ pokračovala hovorkyňa spoločnosti.

Stavba by mala byť hotová do konca roku 2016. Podľa slov Ing. H. Hrobákovej je potreba už len dokončiť práce v pripravovaných prevádzkach, nainštalovať zábradlie na prístavbe a osadiť exteriérový výťah.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM