Zuzana Vajayová Kultúra

RHAPSODY of Fire už zajtra!!!

Skupina skúšaná osudom a dopadom nevýhodných zmlúv odohrá na Slovensku tento týždeň 2 koncerty. V Košiciach sa predstavia už zajtra 22.2. v JUMBO centre.

**Najobľúbenejšia talianska symfonicko-metalová kapela hlási novinky! **

Nový album „The Frozen Tears Of Angels“ ukazuje skupinu silnú ako nikdy predtým – s novou energiou a chuťou konečne opäť vyraziť za svojimi fanúšikmi po celom svete. Štart turné „THE FROZEN TOUR OF ANGELS“ je určený: november 2010 – Čína, Tajwan, Mexiko. Neskôr latinská Amerika a vo februári, sa kapela presúva do Európy. Pre žánrovú špičku RHAPSODY of Fire je toto turné veľmi dôležité, pretože po rokoch problémov s arogantným manažmentom mieri konečne na svoje plnohodnotné koncerty a zároveň pôjde o prvé vystúpenia na Slovensku. Skupina sa predstaví exkluzívne pre domácich, ale aj moravských, českých, rakúskych a maďarských fanúšikov – iba na Slovensku.

V celej Európe majú Rhapsody of Fire zástupy fanúšikov, ktoré si získali svojím prepracovaný a pompéznym poňatím symfonického metalu.

Skupina sa „narodila pod iným názvom, ako používa teraz, Thundercross. Avšak raketový štart medzi symfo-epickú elitu zažila v roku 1997 už pod názvom RHAPSODY s albumom „Legendary tales“. Nadýchané, klasickou hudbou citované kompozície vytvorili len v Európe viac ako stotisícové publikum, ktoré vďačne prijalo niečo nové na tomto hudobnom poli. Zásadné skladby ako „Land Of Immortal“ alebo „Rage of the Winter“ dodnes patria ku koncertným esám popri výbere toho najlepšieho, čo priniesli ďalšie albumy ako Symphony of Enchanted Lands, Dawn of Victory, či Rain of a Thousand Flames. Tie upevnili pozíciu skupiny v Európe, ale aj v Ázii a južnej Amerike. Skupina účinkovala na najdôležitejších európskych festivaloch ako Wacken Open Air alebo Gods Of Metal pred mnoho-desaťtisícovými publikami.

Avšak, vďaka veľkej popularite si Rhapsody všimol aj rozbiehajúci sa manažment Magic Circle vedený lídrom americkej skupiny Manowar a tam pre Rhapsody začala doba temna. Nevýhodná zmluva nedovoľovala skupine koncertovať samostatne a všetko museli odsúhlasovať MC.

Niekoľko rokov bola teda nádej na získavanie ďalších fanúšikov rozplynutá ako letný oblak a všetko sa zmenilo až v roku 2010 po vypršaní zmluvy s MC a po podpise novej zmluvy s úplne novým manažmentom a aj megavydavateľstvom. Tým je Nuclear Blast, pod ktorú patria aj svetové veličiny ako Nightwish alebo rešpektovaní Edguy a Blind Guardian. Pre skupinu je charakteristický osobitý zvuk a preludovanie medzi klávesami a gitarou, hojne používajúc klasické citáty a rozvíjajúc ich ďalej svojou cestou. Živé vystúpenia sa v kľude dajú vďaka nástrojovým duelom označiť aj ako „doslova poriadny metalovým nárezom.“

Na podporu turné vyšiel 15.10.2010 aj minialbum „The Cold Embrace Of Fear – A Dark Romantic Symphony“ s jedinou skladbou o dĺžke 35 minút, rozdelenou do 7 aktov. Táto dlhá skladba bude skutočne monumentálna, epická a príznačne „klasicistická“ pre Rhapsody.

Exkluzívne európske turné RHAPSODY of Fire má aj senzačných hostí.

Vedúca skupina symfonického, niektorými nazývaného aj Hollywood metal, RHAPSODY of Fire, odohrajú svoje európske turné v spoločnosti atraktívnych kapiel. Stali sa nimi Visions of Atlantis a Vexillum.

Takže v tento večer, okrem poriadnej dávky symfonického power metalu pôjde opäť aj o pastvu pre oči, pretože sympatická Maxi to nielen skvelo spieva, ale aj skvelo vyzerá. Rhapsody sú zase vďaka svojmu vybrúsenému štýlu zárukou kvality. Aj vo februári teda dostanú fanúšikovia za cenu jedného lístka poriadnu porciu muziky.

Rhapsody
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM