Zuzana Vajayová Rôzne

Richard Raši zložil slávnostný sľub primátora mesta

Slávnostným zložením sľubu a prevzatím insígnií z rúk doterajšieho primátora Košíc Františka Knapíka sa dnes tejto funkcie ujal Richard Raši. Kandidoval za koalíciu Smer–SD, Most–Híd.

Sľub dnes zložilo aj 50 novozvolených poslancov mestského zastupiteľstva (MZ), pričom za koalíciu Smer–SD, Most–Híd je v ňom 18 poslancov, za pravicovú koalíciu SDKÚ–DS, KDH, SMK, OKS a SZS 19, desať poslancov sa do MZ dostalo ako nezávislí a traja za iné politické zoskupenia.

„Priority nášho spoločného úsilia sú zadefinované takto: Pohodlná a kultúrna doprava. Nové pracovné príležitosti. Lepší domov pre všetkých Košičanov. Bezpečnosť a poriadok. Zdravé, čisté a zelené Košice. Otvorený a transparentný magistrát. Košice – hlavné mesto kultúry aj po roku 2013 a Informačné technológie – vec verejná,“ predstavil nový primátor svoje priority v slávnostnom príhovore. Ako ďalej dodal, chce ponúknuť Košičanom víziu optimistickej budúcnosti.

Ústrednou myšlienkou Rašiho kampane bolo heslo Zdravé Košice. „Ozdravenie mesta, že by chorobne živorilo, alebo dokonca umieralo. Takto to z mojej strany nikdy nebolo mienené. Pod ozdravením mesta myslím dopriať mu, aby sa nadýchlo. Aby dostalo čerstvú krv, alebo ešte presnejšie – aby sa život v našom meste rozprúdil nanovo a na plné obrátky,“ podotkol Raši. Podľa neho je prirodzené, že za štyri roky sa nestihne uskutočniť všetko, ale za podstatné považuje, aby sa Košice vybrali po správnej ceste.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM