Alexandra Kolínská Krimi

Riša (34) prekvapila vodná stráž: Prestrihol silóny na udiciach a zareagoval podivne

Košickí policajti vyšetrujú ďalší prípad pytliactva. Podľa hovorcu mal Richard (34) loviť ryby pri Čani zakázaným spôsobom. Keď ho prekvapila hliadka na vode, prestrihol silóny a .... Nakoniec museli zasiahnuť aj muži zákona.

Ilustračný obrázok k článku Riša (34) prekvapila vodná stráž: Prestrihol silóny na udiciach a zareagoval podivne
Zdroj: TASR

Polícia obvinila Košičana Richarda (34) z prečinu pytliactva. „Obvinený bol počas uplynulého týždňa po polnoci v chatovej lokalite staré jazero Čaňa v katastri obce Čaňa (okres Košice-okolie), prichytený členmi rybárskej stráže, ktorí sa plavili na člne, ako po tme (bez osvetlenia miesta lovu – povinnosť) lovil ryby na tri udice (povolené je len na dve),“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Svojím konaním neoprávnene zasiahol do výkonu rybárskeho práva tým, že lovil ryby v kaprových vodách zakázaným spôsobom. Rybárskemu zväzu spôsobil doposiaľ nezistenú škodu. „Rybárska stráž si na pomoc musela privolať mužov zákona po tom, čo obvinený muž prestrihol na udiciach silóny a vbehol do svojej chatky, kde sa zavrel,“ dodal Szabó. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM