Zuzana Vajayová Rôzne

Rokovanie Mestského zastupiteľstva predznamenal protest aktivistov

Rokovaniu Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Košiciach predchádzala akcia občianskych aktivistov, ktorí sa snažili dostať do rokovacej sály na bicykloch.

Podľa jedného z nich, Karola Labaša, cieľom bolo dosiahnuť, aby sa na dnešné rokovanie dostal aj bod riešenia neexistujúcej cyklotrasy okolo nákupného centra Aupark v centre mesta. Návrh na rozšírenie programu nakoniec aj predložila nezávislá poslankyňa Mária Gamcová a poslanci MsZ jej návrh akceptovali a zaradili tento bod na rokovanie ako predposledný.

Všeobecne sa dnes očakáva na rokovaní búrlivá atmosféra. Jedným z bodov rokovania je aj návrh, ktorý vypracoval generálny riaditeľ Dopravného podniku mesta Košice Zdenek Schraml, predloží ho primátor mesta Richard Raši a týka sa zrušenia takzvaných štvorzastávkových 40 centových lístkov na MHD. V dôvodovej správe Schraml argumentoval tým, že tento cestovný lístok stratil svoje opodstatnenie a ekonomicky znemožňuje rozvíjať zavádzanie zrýchlených spojov, a tak vytvárať atraktívnejšej MHD pre cestujúcich.

Ďalšími očakávanými bodmi dnešného rokovania je zámena pozemkov v Mestskom parku, vyriešenie majetkovej účasti mesta vo futbalom klube MFK Košice, či návrh na úpravu rozpočtu mesta.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM