Futbal

Rošády v zostave MFK nepomohli: Zápas v Trnave rozhodol prvý gól v sieti Košíc na jar

V 26. kole futbalovej Corgoň ligy na seba narazili tímy, ktoré na jar ukázali dobrú fazónu. Proti domácej Trnave nastúpili hráči Košíc, ktorí sa po zimnej časti posunuli z deviatej na tretiu priečku. Po rošádach v zostave MFK pred pohárovým stretnutím nakoniec východniari na domácich nestačili.

Ilustračný obrázok k článku Rošády v zostave MFK nepomohli: Zápas v Trnave rozhodol prvý gól v sieti Košíc na jar
Zdroj: TASR

Košičania v Trnave prekvapili zložením základnej zostavy, keď na lavičke zostal brankár Tofiloski, ktorý na seba upozornil v 5. minúte. Za protesty videl aj ako hráč pripravený na striedanie žltú kartu. Následne o 4 minúty neskôr mali domáci výhodu priameho kopu a strela Procházku len tesne minula prvú žrď hosťujúcej brány. V 17. minúte unikla dvojica Vlasko – Vyskočil, no ich brejk sa skončil pádom druhého menovaného v šestnástke, po ktorom sa ale penalta nekopala.

Jediný gól zápasu

O dve minúty opäť Vlasko zo šestnástky tesne prestrelil košickú bránu. Trnavčania mali v priebehu prvého polčasu územnú prevahu, ale cez sústredenú obranu hostí sa do zakončenia nedostávali. V 32. minúte sa vysunul pred šestnástku s loptou stopér Spartaka Čarnota a jeho ďalekonosnú strelu brankár Ružinský s námahou vyrazil na roh. Po zahraní rohu vystrelil Chovanec a jeho tečovaná strela skončila za chrbtom prekvapeného Ružinského.

V druhom polčase sa domáci snažili pridať druhý gól. V poli mali viac z hry, no ich umenie sa končilo pred šestnástkou. V 56. minúte roztlieskal divákov Kuzma, keď jeho strelu z priameho kopu vytiahol brankár Ružinský spod brvna na roh. Štvrťhodinu pred koncom stretnutia mali Košičania veľkú príležitosť na vyrovnanie, keď striedajúci Kubík sa dostal cez Grabeža a Saba do šestnástky, ale Rusov jeho zakončenie v páde zneškodnil.

O štyri minúty neskôr mali dobrú príležitosť na opačnej strane domáci, Mikovič prehodil brankára Ružinského, no lopta letela vedľa brány. Vzápätí nedal gól po peknej akcii opäť Mikovič a zadovku Grabeža kryl košický gólman. Na skóre sa už nič nezmenilo a domáci síce tesným, ale zaslúženým víťazstvom získali ďalšie tri body.

Hlasy trénerov:

Juraj Jarábek, tréner Spartaka Trnava: „Chlapci pred stretnutím pozitívne vnímali jarné výsledky Košíc a ich postup z deviateho na tretie miesto. Košičania aj v omladenej zostave dokázali, že majú dobré mužstvo. My máme stále problém hrať do plnej obrany, čo sa v zápase ukázalo. Dali sme v prvom polčase gól, ktorý rozhodol o výsledku a získali sme dôležité tri body.“

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: „Do Trnavy sme prišli s obmenenou zostavou, šetrili sme hráčov na odvetu semifinále Slovenského pohára. Aj s omladeným kádrom sme hrali náš obvyklý systém. Trnavčania nám v prvom polčase robili problémy a inkasovali sme gól. V tom druhom sme chceli hrať dobre zo zabezpečenej obrany, vytvorili sme si dve stopercentné šance, a preto si myslím, že sme dnes stratili v Trnave bod.“

Spartak Trnava – MFK Košice 1:0 (1:0)

Gól: 32. Chovanec. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Grabež, Procházka – Tofiloski, Haskič, Kavka, Bašista, 2986 divákov

Video: huste.tv

V šlágri Košice s prvou prehrou na jar
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM