Alexandra Kolínská Samospráva

Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Košiciach

Medzi jednotlivými kandidátmi na poslancov mestského zastupiteľstva v Košiciach sú poriadne veľké vekové rozdiely. Pozreli sme sa na to, kto je najmladší a kto naopak ten najstarší kandidát v tohtoročných komunálnych voľbách. Vekový rozdiel medzi nimi je naozaj značný.

Ilustračný obrázok k článku Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Košiciach
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Tieto voľby v našom meste kandiduje opäť viacero mladých ľudí. Úplne najmladšími sú len 19-ročný Študent Lukáš Jakabovič, ktorý kandiduje vo volebnom obvode č.6 a rovnaký vek má aj ďalší študent z volebného obvodu č.10 Lukáš Regec. V rozmedzí 19 až 25 rokov sme narátali 9 kandidátov. Kandidátov, ktorí majú menej ako 30 rokov je 19.

A ako je to z opačnej strany? Kto je najstarší? Nebude tu však iba jeden kandidát. Dvaja majú 72 rokov, presnejšie Ernest Buday (volebný obvod č.8) a Zdenka Jurčáková (volebný obvod č.10). Medzi najmladšími kandidátmi a najstaršou dvojicou je teda vekový rozdiel až 53 rokov! Celkovo je záujem o poslanecké fleky medzi ľuďmi nad 60 rokov pomerne vysoký. Na kandidátkach sme ich narátali až 48!

Zoznam kandidátov do mestského zastupiteľstva nájdete TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM