Lenka Fedorová Správy

Rozhovor s módnou blogerkou Lapkinn z Košíc: Milujem atmosféru tohto mesta!

Je úspešná, venuje sa práci, ktorá ju napĺňa a je známou módnou blogerkou. Linda Babušík Adamčíková prezradila čosi o sebe i o aktuálnych módnych trendoch.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s módnou blogerkou Lapkinn z Košíc: Milujem atmosféru tohto mesta!
6
Galéria
Zdroj: Archív LAPKINN

Miluje módu a všetko s ňou spojené. Svoju vášeň pretavuje do blogu, vďaka ktorému sa za rok 2014 stala Blogerkou roka v kategórii móda. Usmievavá, komunikatívna a vždy zladená Linda Babušík Adamčíková, ktorá je známa aj ako Lapkinn. V rozhovore nám okrem iného prezradila aj to, prečo má rada Košice, ako hodnotí obliekanie Košičaniek i trendy na tohtoročnú jar.

Za rok 2014 ste získali titul Blogerka roka. Ako sa váš život odvtedy zmenil?

Myslím, že zisk titulu Bloger roka urýchlil všetko, čo som mala v pláne s blogom. Priniesol mi nových čitateľov, vysnívané spolupráce či som spoznala mnoho inšpiratívnych a šikovných ľudí.

Dodnes sa teším z toho, že som bola prvou módnou blogerkou roka na Slovensku. Aj vďaka titulu, úsiliu a nadšeniu, ktoré vkladáme spolu s manželom a fotografom Dominikom Babušíkom do blogu, môžeme robiť to, čo nás baví a zároveň finančne živí.

Diváci vás mohli vidieť aj v televízii ako módnu poradkyňu. Spoznávajú vás aj na ulici?

Áno, spoznávajú ma a vždy mi to veľmi polichotí a poteší ma to. Myslím si však, že je to skôr zásluhou blogu ako televízie, keďže na ulici ma väčšinou oslovujú ako LAPKINN.

Pri svojej práci využívate Facebook a Instagram. Ktorú z týchto sociálnych sietí preferujete a prečo?

Preferujem skôr Instagram ako Facebook. Viac ma bavia jeho funkcie, Instastories a mám tam aj silnejšiu fanúšikovskú základňu (takmer 14 tisíc sledovateľov), tým pádom je aj interakcia s fanúšikmi zaujímavejšia a väčšia.

Pod vašimi príspevkami je množstvo komentárov. Stretli ste sa už s takým, ktorý vám najviac utkvel v pamäti?

Takýchto komentárov je množstvo. Každý deň prinesie nejaký zaujímavý, kuriózny či vtipný.

Vždy ma však pobavia správy o tom, či sa nechcem za niektorých pánov vydať, hoci som už vydatá :)

Pochádzate zo Žiliny, avšak už dlhšie bývate v Košiciach. Čo sa vám v meste páči najviac a čo vám naopak chýba z rodného mesta?

Určite mi zo Žiliny chýba rodina, moji blízki kamaráti a miesta, kde som vyrastala. Košice som si však rýchlo obľúbila, keďže tu mám manžela, svoj nový domov a prácu. Milujem atmosféru tohto mesta a všetky možnosti kultúrneho či spoločenského vyžitia, ktoré ponúka.

Fotografia patrí neodmysliteľne k vašej práci. Kde v Košiciach s manželom fotografujete najradšej?

Máme viacero obľúbených košických zákutí. Najradšej mám Hlavnú ulicu a jej neďaleké uličky. Vždy nás teší, keď objavíme nové zaujímavé fotolokácie. Mnohokrát si čitatelia myslia, že fotíme niekde v zahraničí a keď im prezradíme, že sú to Košice, zostanú milo prekvapení.

Ako módna blogerka si určite všímate, ako sa Košičanky obliekajú. Aký je podľa vás ich štýl? Čo preferujú?

Myslím, že je to veľmi individuálne. Pri niektorých outfitoch Košičaniek je vidieť, že sa držia svojej komfortnej zóny a chýba im odvaha experimentovať, iné sú veľmi inšpiratívne.

Čomu by sa v obliekaní mali vyvarovať ľudia, ktorí sú veľmi vysokí, nízki alebo napríklad s nadváhou?

Myslím, že to nie je možné generalizovať na to, čo by mali a nemali nosiť vysokí, nízki ľudia atď, dôležitý je v neposlednom rade typ postavy (hruška, jablko, presýpacie hodiny), ale aj osobnosť ako taká.

Čo považujete za najväčšie módne faux pas u žien a mužov?

Za najväčšie módne faux pas u žien a mužov považujem, ak nie je dodržaný na nejakom evente predpísaný dresscode.

Aj keď zima stále ukazuje svoju silu, mnohí sa už tešíme na jar. Na aké módne trendy sa môžeme tešiť počas tej tohtoročnej?

Podobne ako začiatok roka 2018, aj jar sa bude niesť v znamení farby roka – ultraviolet. Samozrejme, trendové budú aj ďalšie odtiene fialovej, ako napríklad levanduľová. K trendom pre rok 2018 patrí i tmavý denim, plastové detaily na klobúkoch či čižmách alebo kvety v retro prevedení.

Zostáva vám popri blogovaní aj voľný čas? Čo robí blogerka, ktorá práve nebloguje?

Keďže blogovanie považujem za full-time prácu, tak veľa času na voľnočasové aktivity mi nezostáva. Keď práve neblogujem, tak sa naplno venujem práci hovorkyne UPJŠ v Košiciach alebo doktorandskému štúdiu na Katedre politológie FF UPJŠ v Košiciach.

Nezabudnite si pozrieť známu blogerku Lapkinn aj na fotografiách v našej priloženej galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Košičanka Linda má módu v malíčku: Veď si ju pozrite na FOTKÁCH
6
Galéria
Zdroj: Archív LAPKINN
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM