Aktualizované Krimi

Požiar v budove Daňového úradu v Košiciach sa hasičom podarilo uhasiť

Požiar v budove Daňového úradu (DÚ) v Košiciach, ktorá patrí Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR), sa podarilo uhasiť, informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Ivana Skokanová.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v budove Daňového úradu v Košiciach sa hasičom podarilo uhasiť
10
Galéria
Zdroj: TASR

Skokanová dodala, že keďže horela strecha šesťpodlažnej budovy a daňový úrad má od ŽSR prenajaté prvé a druhé nadzemné podlažie a prvé podzemné podlažie, tieto priestory požiar nezasiahol.

„Dokumentácia daňového úradu zostala taktiež nepoškodená vzhľadom na to, že sa uchováva v suteréne. Všetky daňové priznania sú navyše skenované, a teda ukladané aj elektronicky. Údaje o všetkých dokumentoch sú uložené aj v informačných systémoch finančnej správy – akékoľvek úradné záznamy sú vždy zaprotokolované. Ani v prípade takýchto požiarov tak finančná správa žiadne dáta nestratí,“ povedala Skokanová.

DÚ Košice bude v stredu (28.2.) zatvorený a fungovať nebude ani podateľňa. O všetkých zmenách bude finančná správa informovať prostredníctvom svojho portálu.

Požiar na streche historickej budovy vznikol v utorok približne o 10.30 h. „Pri požiari sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa,“ dodala Skokanová. Daňový úrad sa do priestorov budovy ŽSR presťahoval k 1. novembru 2017.

Zábery priamo z miesta: V centre Košíc vypukol ničivý požiar, FOTO
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM