Zuzana Vajayová Krimi

Roztržka medzi mužmi vyvrcholila streľbou

Policajti vyšetrujú nedeľnú (10.7.) roztržku v Košiciach medzi skupinou mužov, ktorá vyvrcholila výstrelom z krátkej guľovej zbrane a postrelením 27-ročného Gabriela.

Stalo sa tak po tom, ako sa do konfliktu dostali 33-ročný vodič Marek a štyria muži, ktorí mu vošli do jazdnej dráhy na Komenského ulici. Vodič na nich trúbil, a keď s vozidlom zastavil, jeden z mužov k nemu prišiel a viackrát ho udrel do tváre. Marek skupinu následne sledoval a privolal svojho 41-ročného brata Štefana. Obaja sa opätovne pustili do ďalšieho konfliktu so štvoricou mužov a vtedy došlo k výstrelu.

„Za presne nezistených okolností došlo počas útoku k náhodnému výstrelu, pričom strela zasiahla jedného z útočníkov, 27-ročného Gabriela z Košíc do členka pravej nohy. Postrelený muž sa zo zranení bude liečiť viac ako 42 dní,“ informovala dnes TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová. Štefan držal zbraň legálne.

Napadnutí bratia utrpeli zranenia s doposiaľ nezistenou dĺžkou PN. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva. Vinníkovi hrozí trestná sadzba vo výške štyroch až 10 rokov.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM