Lenka Fedorová Rôzne

Rozumiete vôbec týmto slovám? 10 slangových slov, ktoré používajú košickí tínedžeri

Hlášky, ktorým nemusíme porozumieť všetci tak, ako mladí v našom meste. Vybrali sme 10 výrazov, ktoré letia medzi tínedžermi v Košiciach. Schválne si pozrite, koľkým by ste porozumeli vy.

Ilustračný obrázok k článku Rozumiete vôbec týmto slovám? 10 slangových slov, ktoré používajú košickí tínedžeri
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Tak ako každá iná mládež na Slovensku, ani tá košická nepoužíva denne iba výlučne spisovné slová. Nezriedka siaha po síce nespisovných, ale takých, ktoré u rovesníkov takpovediac letia. Človek tak aj pri styku s tínedžermi nášho mesta môže napokon zisťiť, že nie všetkému, čo vyjde z ich úst aj rozumie.

Ale však ruku na srdce, predošlé generácie na tom tiež neboli často inak. A mali svoje obľúbené rovesnícke výrazy. Časy sa však menia a obľúbené slová tiež, preto bolo zaujímavé sa pozrieť na to, aké slovíčka letia medzi súčasnými košickými tínedžermi. V nemálo prípadoch sú takéto nimi používané výrazy prebrané z anglického jazyka. No naši tínedžeri siahajú aj po iných slovách.

Zisťovali sme priamo medzi nimi, aké takéto výrazy zvyknú v našom meste používať. Mladí nám zároveň aj ochotne prezradili, čo vlastne tieto slová znamenajú. Schválne si pozrite tento zoznam, koľkým výrazom by ste správne porozumeli vy a to bez toho, že by ste následne uvideli vysvetlivky:

Pojem Význam
Fasa Super
Chalo Jedlo
Mište Výborne
Muka, mukarina, soda Nuda
Zapisalo mi Začal u mňa účinkovať alkohol
Dzive! Super, skvelé
Sto bomby! Určite, jednoznačne, na 100%
Točiť (napr. školu) Uliať sa zo školy
Nožkar Mladý muž zaujímajúci sa o autá, mobily, krásne ženy a o svoje svaly

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM