Lenka Fedorová Správy

Rozžiarila Hlavnú i oči okoloidúcich: Košická vianočná výzdoba na FOTKÁCH

Najkrajšie sviatky roka už klopú na dvere a pocítiť to môžeme aj v Košiciach. Jedinečnú atmosféru približuje vianočná výzdoba na Hlavnej ulici. Nechýbajú ani novinky.

Ilustračný obrázok k článku Rozžiarila Hlavnú i oči okoloidúcich: Košická vianočná výzdoba na FOTKÁCH
15
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočná výzdoba bude skrášľovať Hlavnú ulicu do 6. januára. Celkový vzhľad ulice s množstvom nových prvkov osvetlenia dotvára vianočný strom a nový drevený vyrezávaný Betlehem doplnený divadelným predstavením s nadrozmernými bábkami.

,,Dolná brána je dozdobená prvkami mobilnej mestskej zelene a novými svetelnými motívmi. Na mieste kde bol minulý rok veľký anjel sa v tomto roku nachádza obrovskú svetelnú 3D Zlatú Košickú vianočnú guľu vysoká takmer 5,5 metra, informuje o novinke magistrát.

Okolo zvona pri Urbanovej veži je osadený veľkoplošný adventný veniec, na ktorom horí prvá svieca. V parku v hrajúcej fontáne nechýba aplikácia svetelných rybičiek a rozsvietené sú i ozdobené stromy. Fontánu pri Michalskej kaplnke zdobí ďalšia novinka, Jelenia rodinka. V strede toho istého parku môžeme nájsť veľké Košické vianočné hviezdy.

,,Košické preto, lebo ich dizajn bol vytvorený iba pre naše mesto a nikde inde sa v tejto podobe nepoužívajú. Ich dizajn tvoria aj všetky visiace a svietiace vločky na Hlavnej," informoval ďalej magistrát.

V parku so „zverokruhovou" fontánou aj tento rok nájdeme dve veľké hviezdicové brány o rozmere 5 × 5,2 metra. Zábery z večernej Hlavnej ulice si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM