Lenka Fedorová Rôzne

Rušňoparáda v Košiciach: Čaká nás Pápežský vlak i Zemplínska strela, a to nie je všetko!

Košice si pripravili pre nadšencov a milovníkov rušňov perfektnú akciu. Na svoje si prídu deti i dospelí. Množstvo atrakcií sa postará o bohatý víkendový program. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Rušňoparáda v Košiciach: Čaká nás Pápežský vlak i Zemplínska strela, a to nie je všetko!
Zdroj: TASR

Najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska, ktoré sa pravidelne koná v Rušňovom depe ZSSK v Košiciach je za dverami. Čakajú vás zábavné atrakcie, kreatívne dielne, občerstvenie, hudba ukážka práce polície či premietanie.

O zábavu nebude núdza

Rušňoparáda je rodinné podujatie, ktorého cieľom je predstavenie unikátnych historických lokomotív i moderných vlakových súprav a rušňov. Návštevníkov priamo do depa privezú mimoriadne nostalgické vlaky z rôznych kútov východného Slovenska. Nebudú chýbať ani vlaky z miest, kde už osobná doprava roky nepremáva (Sečovce, Medzev).

Tešiť sa môžete na bohatý program, ktorý začína už v sobotu od 8:30 hod. bazárom železničných suvenírov, ďalej vás čaká sprístupnenie vodnej veže, prvá okružná jazda Retrobusom, premietanie detských rozprávok v železničnom vozni, letecký prepad vlaku, anglická pošta, vystúpenie Petra Stašáka i zbrojenie parnej lokomotívy.

Staňte sa mladým rušňovodičom

V nedeľu si pre vás organizátori pripravili možnosť stať sa mladým rušňovodičom a sprievodcom, príchod mimoriadnych nostalgických vlakov z Gelnice, Margecian a Prešova, budete si môcť pozrieť vystúpenie dychového orchestra mladých, vystúpenie mažoretiek, skladanie konvojov, ako aj akčnú ukážku práce príslušníkov Policajného zboru pod názvom Polícia zasahuje.

Okrem toho bude vašim ratolestiam k dispozícii maľovanie na tvár, lanovka, výstava železničných modelov, nafukovacie atrakcie, šmýkačky, výstava historickej hasičskej techniky a mnoho ďalších zaujímavostí.

Organizátormi podujatia sú železničná spoločnosť Slovensko a Občianske združenie Detská železnica Košice, ktorá tento rok oslávi už svoje 60. výročie od zavedenia plnej prevádzky.

Do depa sa dostanete vďaka bezplatným autobusom

Organizátori sa postarali aj o vašu pohodlnú prepravu do depa. „Vzhľadom na očakávaný zvýšený počet cestujúcich bude na trase Námestie Maratónu mieru – Námestie osloboditeľov – Rušňové depo premávať bezplatná autobusová doprava. Odchody z Námestia Maratónu mieru budú každú hodinu od 9:00 do 16:00 h a späť z Rušňového depa taktiež každú hodinu od 9:30 do 16:30 hod. V prípade zvýšeného záujmu cestujúcich bude posila premávať operatívne a častejšie. Na Rušňoparádu 2016 sa môžete dostať aj vlakom z hlavnej železničnej stanice,“ uvádza sa na webstránke udalosti.

Rušňoparáda sa uskutoční už 16. a 17 apríla 2016 v košickom Rušňovom depe ZSSK, Pri bitúnku 2.

Foto: Ilustračné

Zdroj: rusnoparada.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM