Lukáš Zavacký Hokej

Senzačné obraty v závere: Hokejisti Košíc sa výrazne priblížili k výhre v základnej časti

Hokejisti Košíc odohrali naposledy zápasy s tímami, s ktorými bojujú o titul v základnej časti. V oboch prípadoch prehrávali ešte v závere, no vždy dokázali duel otočiť.

Ilustračný obrázok k článku Senzačné obraty v závere: Hokejisti Košíc sa výrazne priblížili k výhre v základnej časti
Zdroj: TASR

V piatok i v nedeľu sa Košičania stretli s mužstvami najväčšieho kalibru. S treťou Nitrou a druhým Zvolenom. Hokejisti z metropoly východu však s nimi získali všetky body a súperom sa v tabuľke vzdialili.

HC Košice – HK Nitra 4:3 (0:1, 0:1, 4:1)

Góly a asistencie: 45. Hrnka (Cebák, Suja), 58. Spilar (Bartoš), 59. Spilar (Jenčík, Bartoš), 60. Varga – 12. Laliberté (Slovák, Blackwater), 35. Pupák (Baker, Beca), 60. Piačka (Bene)

Piatkový duel s Nitrou bol pre Košice v prvých dvoch tretinách trápením, keďže sa im nedarilo prekonať brankára súpera. Nitrania vyhrávali 2:0 a siahali na víťazstvo. Všetko sa však zmenilo v poslednom dejstve. V 45. minúte znížili na 1:2 a v posledných troch minútach stretnutia strelili ďalšie tri góly. A aj keď hostia znížili na rozdiel jedného gólu, na viac sa už nezmohli.

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: „Videli sme výborný zápas. Dvakrát sme inkasovali, no až do poslednej chvíle sme verili, že to otočíme. Podali sme výborný výkon. Bojovali sme, nechali sme v hre srdiečko a sme radi, že sme zápas zvládli.“

HC Košice – HKm Zvolen 4:3 (0:0, 2:3, 2:0)

Góly a asistencie: 27. Hrnka (Varga), 32. Bartoš (Jenčík), 49. Boltun (Dudáš, Suja), 49. Spilar (Macejko, Jenčík) – 22. L. Jurík (Puliš, Obdržálek), 26. T. Klíma (F. Fekiač), 27. L. Jurík

Aj nedeľňajší zápas so Zvolenom mal svoj náboj. Do prvej dvadsaťminútovky nastúpili tímy síce opatrne, no vrece s gólmi sa roztrhlo už v druhej. Po nej vyhrávali Zvolenčania 3:2. Tento stav trval až do 49. minúty. V priebehu nej strelili Košičania dva góly a rozhodli o svojom úspechu.

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: „Úvodné striedania neboli z našej strany ideálne. V druhej tretine sme trikrát inkasovali, no dokázali sme znížiť. Opäť sme verili, že zápas otočíme. Ukázali sme svoju silu a sme radi, že sme tento zápas zvládli.“

Do konca úvodnej časti sezóny Tipsport ligy ostáva už len päť kôl. Košičania pritom odohrajú ešte štyri zápasy, keďže posledný duel so Skalicou sa pre jej vylúčenie zo súťaže ruší. Oceliari si tak po týchto dôležitých súbojoch udržali prvé miesto a pred druhým Zvolenom majú náskok ôsmich bodov. Výrazne sa tak priblížili k zisku titulu v základnej časti.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM