Alexandra Kolínská Rôzne

Detský tábor pri Košiciach? Talentov na meter štvorcový je tam toľko ako málokde!

Medzinárodný tábor pre talenty je opäť tu. Do tábora pri Košiciach prišli deti aj z okolitých krajín. Celý týždeň sa budú sústreďovať a ukončenie tábora vyvrcholí záverečným vystúpením.

Ilustračný obrázok k článku Detský tábor pri Košiciach? Talentov na meter štvorcový je tam toľko ako málokde!
Zdroj: Dnes24.sk

Hudobné, spevácke, výtvarné i moderátorské talenty zo Slovenska, Česka a Poľska sa opäť zišli v Zlatej Idke pri Košiciach, tentoraz na desiatom Medzinárodnom letnom tábore pre umelecky nadané deti. Tábor organizuje občianske združenie Soroptimist club Košice. Každoročne sa na ňom zúčastňujú aj nadané deti zo Základnej školy na Krosnianskej ulici v Košiciach, nad ktorou má klub patronát, a tentoraz aj zo Spoločnosti Úsmev ako dar.Šancu rozvíjať svoj talent pod vedením skúsených lektorov tento týždeň dostalo 21 detí vo veku 7–16 rokov.

Čo ich čaká?

„Poslaním nášho tábora nie je len prehlbovanie zručností a talentu detí, ale aj ich zoznámenie sa s kultúrou iných krajín a možnosť spoznať náš región i mesto Košice. Na utorok sme pre ne pripravili celodenný výlet – najprv navštívime Medzilaborce a Múzeum moderného umenia Andyho Warhola, podvečer si spolu pozrieme centrum Košíc,“ uviedla prezidentka košického Soroptimistklubu Mária Olšavská.

Vyvrcholenie tábora

Tábor vyvrcholí záverečným predstavením, ktoré pripravia mladí umelci od scenára cez namaľovanie kulís, vytvoria táborový orchester a nacvičia aj vlastné skladby a tanečné kreácie. Vlani boli ústrednou témou Košice a ich história až po udelenie titulu Európske hlavné mesto kultúry 2013. Tento rok skupina lektorov pod vedením Kláry Samuelisovej, ktorá sa celý život venuje výchove mladých výtvarníkov, nacvičí s mladými umelcami pásmo o talentoch v Zlatej Idke. S nácvikom začali chlapci a dievčatá hneď po príchode pod vedením herečky Ľuby Blaškovičovej, autorky pôvodného projektu letného tábora pre umelecky nadané deti a zakladajúcej členky klubu. Ako povedala, príbeh Zlatá Idka má talent bude o hľadaní toho, čo je pre život skutočne dôležité. „Život nie je o stylingu, ale kto má talent, lásku, priateľov, ten môže byť šťastný,“ konštatovala.

„Výsledok týždňovej práce deti predvedú na záverečnom večere rodičom a členom košických spoločenských klubov v sobotu podvečer 16. augusta,“ informovala za Soroptimistklub Košice Katarína Čižmáriková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM