Lukáš Zavacký Správy

Sever vymieňa prístrešky, FOTO: Ktoré zastávky prechádzajú modernizáciou?

Obyvatelia pocítia vyšší komfort. Mestská časť Košice – Sever sa pustila do výmeny prístreškov na zastávkach. Výsledok môžete vidieť v galérii.

Ilustračný obrázok k článku Sever vymieňa prístrešky, FOTO: Ktoré zastávky prechádzajú modernizáciou?
Zdroj: TASR

V našom meste sa momentálne hovorí najmä o vytváraní nových parkovacích miest súkromnou spoločnosťou EEI, o rekonštrukcii cestných komunikácií či o plánovaných prácach na električkových tratiach. Na jednom sídlisku sa však začali osádzať nové prístrešky.

Čítajte tiež: Parkovacie miesta v Košiciach: KVP zverejnilo plán značenia

„Dôvodom tohto kroku bola skutočnosť, že konštrukcie a súčasti už svojím technickým stavom, vzhľadom a estetickým pôsobením nezodpovedali súčasným požiadavkám. Neboli udržiavané pôvodnými prevádzkovateľmi a ich komerčné využitie skončilo,“ povedal Ján Hučko, vedúci oddelenia rozvoja zo Severu.

V roku 2015 sa podarilo vynoviť 9 prístreškov, v aktuálnom sa v tomto projekte pokračuje. V minulom mesiaci sa demontovali, podľa oficiálnej stránky mestskej časti, na zastávkach Botanická záhrada (Watsonova ulica) a Technická univerzita (Němcovej), pričom ten na Watsonovej je už kompletne hotový (na fotografiách).

Na august naplánovali kompetentní výmenu na zastávkach Štadión Lokomotívy (Čermeľská cesta), Botanická záhrada (Němcovej) a v septembri modernizácia zastihne aj ostávajúce prístrešky v lokalite Podhradová.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Nové prístrešky na Watsonovej ulici v Košiciach
2
Galéria
Zdroj: archív MČ Košice - Sever
Páči sa vám tento krok mestskej časti Košice - Sever?

Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM