Tlačové správy

Siahnite si až na svoje dno na Reebok Spartan Race na Donovaloch!

V sobotu, 13. septembra 2014 sa v obľúbenom stredisku zimných a letných športov v areáli PARK SNOW Donovaly bude konať po prvýkrát REEBOK SPARTAN RACE. Preteky pre tých najtvrdších z najtvrdších, ktorí budú mať príležitosť dokázať, že v sebe nosia pravého sparťanského ducha!

Ilustračný obrázok k článku Siahnite si až na svoje dno na Reebok Spartan Race na Donovaloch!
Zdroj: Dnes24.sk

Po pretekoch Sprint a Super, ktoré sa v priebehu tohto leta konali v iných slovenských strediskách na nich čaká ešte oveľa ťažšia skúška odhodlania – náročná trať „Beast“.

„Reebok Spartan Race je netradičný extrémny terénny beh, pri ktorom pretekár na trati zdoláva rad prekážok. Každý pretek je úplne atypický a nikto, okrem "builder teamu“ netuší, ako bude trať vyzerať. Trať sa vopred nezverejňuje a rovnako ani typy prekážok a počet občerstvovacích staníc. Moment prekvapenia nastáva hneď po vybehnutí z cieľovej roviny. Pretek sa snaží napodobniť ,,skutočný život" – svet je rýchlo sa vyvíjajúca prekážková dráha. A práve preto prichádzajú stovky ľudí, aby vyskúšali svoje schopnosti." vysvetlil managing director preteku Michal Kúkola.

Reebok Spartan Race sa rozdeľuje na kategórie „Elite“ a „Open“. Štart prvej elitnej vlny začína o 9:00 hod., kedy odštartujú tí najzdatnejší atléti a atlétky. Prvá vlna pre širokú verejnosť s počtom 250 pretekárov štartuje od 9:30 v polhodinových intervaloch. Donovalská Beast trať je dlhá viac ako 20 kilometrov a na pretekárov čaká min. 26 prekážok. Najrýchlejší z bežcov ju môžu pokoriť za 2 hodiny nepretržitého pekla, avšak časový limit nie je nijako pre pretekárov stanovený. Priemerný čas absolvovania trate pretekármi sa odhaduje na 4,5 hodiny. Ako uviedol riaditeľ preteku Ján Čandík, „jedným z mnohých dôvodov prečo sme sa rozhodli urobiť Beast pretek na Donovaloch je krásna lokalita s terénom, ktorý nebude ľahké zdolať. Trasa na Donovaloch bude veľmi náročná, všetci si siahnu až na dno svojich síl a budú musieť prekonať samých seba.“

Na absolvovanie donovalského preteku majú štartujúci však jeden podstatný dôvod. A to šancu získať jedinečné ocenenie v podobe „Trifecty“, na ktorú majú nárok len skutoční Sparťania – tí, ktorí dokončia všetky 3 obtiažnosti Spartan Race v jednom kalendárnom roku. A práve na Donovaloch sa bude konať posledný „Beast“ pretek, ktorý bude zároveň vrcholom sezóny v roku 2014 na Slovensku.

Špeciálne pre preteky Reebok Spartan Race bola vyvinutá pánska bežecká obuv Reebok Terrain Series Super. Táto obuv výborne tlmí nárazy a má unikátny trakčný systém, ktorý uľahčuje pohyb na vlhkých prekážkach, ako aj pri šlphaní sa na lane. Sparťania si ju obľúbili aj pre veľmi odolný bezošvý povrch a rýchloschnúcu povrchovú úpravu. Tá zabraňuje premáčaniu materiálu. Reebok Terrain Series Super obuv si v prípade záujmu môžu pretekári zakúpiť počas konania všetkých Reebok Spartan Race pretekov v stánku Reebok.

Registrácia na pretek prebieha na oficiálnej webovej stránke http://spartanrace.sk/, kde sú k dispozícii aj všetky ostatné potrebné informácie pre štartujúcich. Po skončení preteku bude na každého pretekára čakať v cieli symbolické tričko SPARTAN FINISHER a občerstvenie vo forme ovocia pre doplnenie stratených živín. A pre všetkých pretekárov starších ako 18 rokov aj správne vychladené pivo.

„Reebok Spartan Race si môžu vychutnať aj menej zdatní športovci a deti. Priamo na mieste môžu rodičia prihlásiť deti na preteky SPARTAN KIDS. Pripravené sú i rôzne súťaže pre divákov. Takže o zábavu bude počas celého dňa pre každého postarané!“ uzavrel marketingový manažér strediska PARK SNOW Donovaly Miroslav Dobrota.

Siahnite si až na svoje dno na Reebok Spartan Race na Donovaloch!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM