Lenka Fedorová Rôzne

Sídlisko Ťahanovce s významným ocenením: Na konte titul i slušná suma!

Európske mesto športu vyhodnotilo prínos jednotlivých mestských častí v oblasti športu. Víťazom sa stalo jednoznačne Sídlisko Ťahanovce, ktoré si tak polepšilo aj o peknú čiastku.

Ilustračný obrázok k článku Sídlisko Ťahanovce s významným ocenením: Na konte titul i slušná suma!
Zdroj: Sídlisko Ťahanovce

To, že sa mesto Košice pýši titulom Európske mesto športu nie je žiadnou novinkou. Košičania si môžu vybrať z rôznych druhov športových podujatí, na ktorých sa zúčastnia alebo prídu podporiť svojich favoritov. Mestské časti za svoje aktivity v oblasti športu získali ocenenia, na prvom mieste sa umiestnilo Sídlisko Ťahanovce.

Na sídlisku sa realizuje 34 športových odvetví

„Získanie titulu Najaktívnejšia mestská časť Európskeho mesta športu 2016 je výsledkom jeden a pol ročnej práce všetkých 34 športových odvetví, ktoré u nás na sídlisku Ťahanovce uskutočňujeme. Určite sa všetkým k tomuto spoločnému úspechu oficiálne poďakujeme,“ pre Košice 24 to uviedol starosta mestskej časti Sídlisko Ťahanovce JUDR. Cyril Betuš.

Podľa jeho slov sú to najmä športové kluby, občianske združenia, základné a materské školy, ktoré sa do tejto súťaže aktívne zapojili. Prioritné športy sú na Ťahanovciach karate, futbal, basketbal, tenis, vzpieranie, relaxačné cvičenia ako Zumba či joga.

Potešil titul i peňažný dar

„Pre mňa a aj niektorých aktívnych poslancov miestneho zastupiteľstva to boli soboty a nedele stáleho organizovania, účasti, zabezpečovania vyhodnocovania, rôznej pomoci technickej či finančnej organizátorom, trénerom, riaditeľom, športovým funkcionárom a samozrejme hlavne rodičom. Takže týmto všetkým sa je potrebné pokloniť a srdečne poďakovať za ich prácu na prospech mládeže, obyvateľov a samozrejme aj našich seniorov,“ zhodnotil prácu všetkých členov, ktorí mali zásluhu na získanom titule starosta.

Podľa Betuša do kroniky športovej slávy Mestskej časti Košice -Sídlisko Ťahanovce určite pribudnú aj ďalšie mená, ktoré odporučia komisii obyvatelia sídliska alebo športové kluby na základe dosiahnutých výsledkov jednotlivcov či kolektívov.

„Vítame ocenenie našej snahy aj hodnotou daru 80 tisíc eur určených na rekonštrukciu športovej atletickej dráhy pri ZŠ Belehradská, ktorá určite rozšíri naše možnosti o ďalšie druhy športových atletických činností,“ dodal na záver starosta Betuš.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM