Kultúra

Silvestrovská noc v meste: Obrovský jasot, strieľanie šampusmi a pyrotechnická šou

Niekoľko tisíc ľudí sa pred polnocou zišlo na košickej Hlavnej ulici, aby sa rozlúčili zo starým rokom a privítali ten nový. Oslavy vyvrcholili polnočným ohňostrojom, ktorý bol zlatým klincom zábavy v meste. O tú sa starali rôzni hudobní interpreti.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovská noc v meste: Obrovský jasot, strieľanie šampusmi a pyrotechnická šou
Zdroj: Webnoviny.sk

Na košickej Hlavnej vládla pohodová silvestrovská atmosféra. Na pódiu pri vianočnom strome zábavu najprv rozprúdila skupina Drišľak a potom hudobná skupina Polemic. Ľudia sa zabávali, jedli, popíjali a tancovali.

Krátko pred úderom dvanástej hodiny prišiel medzi Košičanov a primátor Richard Raši, ktorý sa poďakoval Košičanom, že prispeli k úspešnej realizácii projektu Európske hlavné mesto kultúry. Poprial všetkým veľa zdravia, šťastia a spokojnosti.

„Ak nám Košičanom vydrží doterajší elán a energia, môžeme z Košíc urobiť metropolu nielen východu. Mesto bude ešte výnimočnejšie ako doteraz. Verím, že rok 2014 bude ešte lepší ako rok 2013, aj keď to bude ťažšie," povedal primátor.

Potom už začalo odpočítavanie a s úderom polnoci zaznela slovenská hymna. Košičania prepukli v obrovský jasot. Skupiny ľudí sa objímali, blahopriali si všetko najlepšie do nového roka. Strieľalo šampanské a odštartovala štvorminútová hudobno-pyrotechnická šou. Zábava na Hlavnej ulici pokračovala až do jednej.

Nový rok na košickej Hlavnej
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM