Kultúra

Silvestrovské námestie OBRAZOM: Pyromuzikálny ohňostroj a tisíce ľudí!

Ani mrazivé počasie nezabránilo tisícom Košičanov, najmä z radov mladej generácie, aby sa prišli rozlúčiť so starým rokom na Hlavnú ulicu k Immaculate. Silvestrovské oslavy a vítanie nového roka vyvrcholili polnočným sedemminútovým pyromuzikálnym ohňostrojom.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovské námestie OBRAZOM: Pyromuzikálny ohňostroj a tisíce ľudí!
Zdroj: TASR

Hudobno-zábavná a tanečná show sa odohrávala pri súsoší Immaculata od 20.00 h. Posledné sekundy starého roka odrátaval s oslavujúcimi aj primátor Richard Raši, ktorý obyvateľom zaželal veľa šťastia a úspechov v novom roku. „Košice majú za sebou úspešný rok. Už nie sme len mestom kultúry, ale najdynamickejšie sa rozvíjajúcim mestom, ktoré má pred sebou obdobie nevídaných investícií,“ uviedol Raši.

V ponuke silvestrovského programu boli napríklad Gipsy Kings Revivals, Danka start band, cimbalová hudba a Železiar. Zlatým klincom bolo vystúpenie populárnej skupiny Vidiek. Podľa informácií z magistrátu oslavy vyšli mestskú pokladnicu do 10 000 eur.

Súčasťou osláv bol opätovne aj Detský Silvester so zábavným programom, ktorý sa konal v stredu (31.12.) dopoludnia v priestoroch Historickej radnice.

Košické námestie zaplavili tisíce ľudí
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM