Lukáš Zavacký Hokej Šport

Širšia nominácia na Nemecký pohár: Do zostavy sa dostali dvaja hráči HC Košice

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie sa rozhodol. Do širšej nominácie na Nemecký pohár zaradil 35 hráčov, medzi ktorými sú aj Košičania.

Ilustračný obrázok k článku Širšia nominácia na Nemecký pohár: Do zostavy sa dostali dvaja hráči HC Košice
2
Galéria
Zdroj: TASR

Turnaj sa uskutoční 4. až 6. novembra. Hráči s dvojkrížom na hrudi sa postupne predstavia proti domácemu celku, Kanade a Švajčiarsku. Zdeno Cíger, ktorý je hlavným koučom, sa pravdepodobne oprie najmä o ostrieľaných borcov – Vladimíra Draveckého či Marcela Haščáka. Šancu predviesť sa v národnom drese však budú mať i nováčikovia.

Zápasovú premiéru môže zažiť Patrik Bačik, Michal Krištof, Bruno Mráz, ale aj Jakub Suja z HC Košice. Oceliarske farby bude za určitých okolností hájiť tiež Eduard Šedivý, ktorý za Slovensko hral už 7-krát a dosiahol dokonca gól. V záverečnom výbere ostane po poslednom škrte 22 hokejistov.

Širšia nominácia na tohtoročný Nemecký pohár:

  • brankári: Július Hudáček, Jaroslav Janus, Branislav Konrád, Ján Laco
  • obrancovia: Michal Čajkovský, Peter Čerešňák, Martin Gernát, Dominik Graňák, Adam Jánošík, Christián Jaroš, Juraj Mikuš, Mislav Rosandič, Patrik Bačik, Oldrich Kotvan, Lukáš Kozák, Eduard Šedivý, Martin Štajnoch, Peter Trška
  • útočníci: Mário Bližňák, Lukáš Cingel, Rastislav Dej, Vladimír Dravecký, Marcel Haščák, Tomáš Hrnka, Andrej Kudrna, Radoslav Macík, Juraj Mikúš, Tomáš Zigo, Radovan Puliš, Michal Krištof, Juraj Majdan, Patrik Koyš, Michal Hlinka, Jakub Suja, Bruno Mráz

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM