Basketbal

Sklamaný tréner po zápase pred parádnou návštevou: Na mieste niektorých hráčok by som sa hanbil!

Košičanky neodplatili hráčkam Bourges prehru z vlaňajšieho súboja o celkové 3. miesto v tejto najprestížnejšej európskej ženskej basketbalovej súťaži. Zo zaplnenej Steel arény preto odchádzalo vyše 8500 divákov sklamaných.

Ilustračný obrázok k článku Sklamaný tréner po zápase pred parádnou návštevou: Na mieste niektorých hráčok by som sa hanbil!
Zdroj: Webnoviny.sk

Basketbalistky Good Angels Košice prehrali v stredajšom zápase A-skupiny Euroligy žien s francúzskym majstrom Tango Bourges 61:77 (28:37) a do tabuľky si popri troch víťazstvách pripísali druhú prehru.

Rekordná návšteva

Good Angels hnala proti Bourges dopredu v Steel aréne rekordná návšteva v Eurolige – 8597 divákov. Najbližší zápas v EL odohrajú Košičanky 15. januára 2014 opäť v domácom prostredí Steel arény proti tureckému Kayseri Kaskispor.

Košičanky sa netešili ani po druhom domácom súboji pred rekordnou kulisou v Steel aréne v tejto sezóne. Zatiaľ čo proti favorizovanému Jekaterinburgu nezvládli koncovku skvele rozohraného zápasu, v predvianočnom dueli proti Bourges ťahali od začiatku za kratší koniec.

V závere exhibícia hostiek

V stretnutí viedli domáce hráčky iba dvakrát – na začiatku prvej štvrtiny 2:0 a v úvode druhej 13:12. Prvý polčas bol ešte vyrovnaný, ale na konci tretej štvrtiny ušli hostky až na rozdiel 14 bodov (44:58).

Francúzske majsterky pozorne bránili a vpredu si často pomáhali úspešnou streľbou z diaľky. V zápase nasúkali dovedna 8 trojok, oproti trom z rúk domácich basketbalistiek.

Strelecky sa Tangu utrhlo americko-britské duo Joensová – Leedhamová, ktoré nastrieľali dovedna 39 bodov. Keď hráčky Bourges viedli dve minúty pred koncom o 10 bodov 69:59, bolo o víťazkách rozhodnuté. Záver sa premenil v ich exhibíciu.

Hlasy po zápase:

Maroš Kováčik (tréner Košíc): „Mrzí ma najmä to, že sa na nás prišlo pozrieť vyše 8500 ľudí a niektoré hráčky na konci zápasu neboli unavené. Zrejme nenechali na ihrisku srdce. Som sklamaný z prístupu niektorých zahraničných hráčok, dnes neboli osobnosťami. Ja osobne by som sa na ich mieste hanbil. Asi budeme musieť z toho vyvodiť dôsledky. Čo sa týka zápasu, robili sme nezmyselné chyby. Hráčky Bourges mali vysokú úspešnosť streľby, ale ako sa hovorí – každý hrá len toľko, koľko mu súper dovolí.“

Plenette Piersonová (hráčka Košíc): „Táto prehra je pre nás veľkým sklamaním. Ľudia v klube dali veľa energie do organizácie tohto zápasu, atmosféra bola skvelá. Dnes bol náš súper lepší. Mal pevnú obranu, výborne zastavoval naše útoky, ťažko sme sa presadzovali.“

Johannah Leedhamová (hráčka Bourges): „Veľmi dôležité víťazstvo pre nás. Lepšie je mať bilanciu 2 víťazstvá – 3 prehry ako 1 víťazstvo – 4 prehry. Vyhrať nad náročným súperom ako je Good Angels na jeho palubovke je pre nás skvelé. Nie je časté, že hráme v takej skvelej diváckej kulise. Mne osobne sa pred toľkými divákmi hralo veľmi dobre.“

Good Angels Košice – Tango Bourges 61:77 (11:12, 17:25, 16:21, 17:19)

Zostava a body Košíc: Piersonová 18, Bojovičová 14, Krivačevičová 10, Kupčíková 8, Abdiová 4 (Mathiesová 7, Levčenková, Bálintová a Pindrochová po 0)

Najviac bodov Bourges: Leedhamová 23, Joensová 16, Dumercová 10

8597 divákov

Zaplnená Steel aréna
10
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM