Rôzne

Skvelá možnosť, ako získať zľavu na vstupnom: Užite si netradičný beh zoologickou záhradou

V košickej zoo sa počas nasledujúcej nedele určite nudiť nebudete. Chystá sa totiž netradičný beh zoologickou záhradou, komentované kŕmenie niektorých zvierat i výstava vtačích vajíčok, ktoré sú jedným zo symbolov jari.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá možnosť, ako získať zľavu na vstupnom: Užite si netradičný beh zoologickou záhradou
Zdroj: TASR

Pri výbere nenáročnej bežeckej trasy mali organizátori na mysli najmä rodiny s deťmi. Dlhá je približne 3,5 kilometra a má mierne prevýšenie. „Všetci bežci, ktorí svoj beh odštartujú o 10:00 hodine, dostanú 50-percentnú zľavu na vstupnom. Súčasťou programu sviatočnej nedele v zoo bude množstvo sprievodných akcií pre deti,“ informovala zoo.

Počas veľkonočných sviatkov budú brány zoologickej záhrady pre návštevníkov otvorené tak ako počas hlavnej sezóny, od 09:00 do 19:00 hodiny. V prípade priaznivého počasia môžu záujemcovia sledovať komentované kŕmenie tuleňov, tučniakov, medveďov a málp. Otvorený je už aj obľúbený DinoPark, v prevádzke pre najmenších bude hipodróm.

V kontexte sviatočných dní si pri vstupe do zoo možno pozrieť výstavu s názvom Vajce – symbol zrodu života. Neprehliadnuteľné je vajce najväčšieho nelietavého vtáka na svete – pštrosa afrického dvojprstého, ktoré je v porovnaní s priemerným slepačím vajíčkom až 20-násobne väčšie. Medzi exemplármi možno nájsť aj vajce tučniaka jednopáseho alebo miniatúrne, necelé tri gramy vážiace vajíčko andulky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM