František Varga Iné športy

Slovenskí bobisti blízko k účasti na ZOH 2010

Slovenskí bobisti zatiaľ spĺňajú kritériá pre štart na ZOH vo Vancouveri.

Slovenskí bobisti si pri vstupe do sezóny 2009/2010 dali za cieľ vybojovať účasť na februárových zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouveri. Momentálne sú k jeho splneniu a zároveň k svojmu tretiemu štartu na ZOH blízko. "V tejto chvíli to vyzerá nádejne,“ poznamenal pilot Milan Jagnešák.

Slováci sa počas dvojmesačného zámorského turné predstavili na podujatiach Svetového a Amerického pohára, na ktorých si vyjazdili dôležité body do renkingu FIBT. Jagnešák v ňom figuruje v dvojboboch na 36. mieste (344 b.) a v štvorboboch na 24. priečke (478 b.) neredukovaného poradia.

"Účasť vo Vancouveri si vybojuje prvá tridsiatka z redukovaného poradia v jednotlivých disciplínach, do ktorého si každý započíta sedem najlepších výsledkov v aktuálnom súťažnom ročníku, či už v seriáli Svetového, Amerického alebo Európskeho pohára. V tomto smere sme na tom dobre, keďže v oboch disciplínach zatiaľ spĺňame stanovené kritériá. Rozhodujúce bude poradie v polovici januára,“ vysvetlil pre agentúru SITA Milan Jagnešák, ktorý je zároveň šéfom Slovenského zväzu bobistov (SZB).

Po Novom roku sa členovia slovenského tímu bobistov predstavia v nemeckom Königssee, kde budú preteky 6. kola Svetového pohára. Ďalší program je ešte otvorený. "Po Königssee musíme rozanalyzovať situáciu a zvoliť podujatie, ktoré nám bude z hľadiska získania bodov do kvalifikácie na ZOH viac vyhovovať. Buď pôjdeme na SP do švajčiarskeho St. Moritzu, alebo vzhľadom na naše potreby si vyberieme štart v EP v talianskej Cesany. Potom by mala nasledovať už príprava na olympiádu, chcel by som aspoň týždeň odjazdiť na rýchlej dráhe v St. Moritzi,“ načrtol najbližšie plány M. Jagnešák.

ZDROJ: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM