Webnoviny - Rôzne

Slovenskí futbalisti ponúkajú deťom účasť na zápasoch

Únia ligových klubov (ÚLK) v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ) a cestovnou kanceláriou Mars Sport Travel v úzkej koordinácii so slovenskou futbalovou reprezentáciou pripravili na máj a jún spotrebiteľskú súťaž.

Foto: Ilustračné foto SITA/Michal Svítok (WEBNOVINY) – Súťaž bude pre deti od 10 do 15 rokov pod názvom „Slovenskí reprezentanti deťom“. Vzhľadom na to, že ÚLK má záujem pritiahnuť na ligové štadióny čo najviac fanúšikov, najmä však rodiny s deťmi, členovia ÚLK na štvrtkovom zasadnutí výkonného výboru ÚLK v Dubnici podporili projekt, vďaka ktorému sa 40 mladých priaznivcov dostane na júnové stretnutie kvalifikácie ME 2012 s Andorrou a jeden šťastlivec bude hosťom slovenskej reprezentácie v jesennom kvalifikačnom stretnutí s Írskom.

„Spotrebiteľská súťaž v rámci projektu bude prebiehať v dvoch etapách. V prvej, ktorá potrvá od 1. do 31. mája, bude v kluboch Corgoň ligy a I. ligy k dispozícii celkom 12-tisíc vstupeniek pre deti do 15 rokov za jednotnú cenu 1 euro,“ povedal v piatok na stretnutí s novinármi prezident ÚLK Dušan Tittel. Podľa jeho vyjadrenia deti do 15 rokov, ktoré si zakúpia túto vstupenku, môžu navštíviť ligový zápas na príslušnom futbalovom štadióne a zároveň majú možnosť vyhrať až 960 vstupeniek na detskú tribúnu na spomenutý kvalifikačný duel Slovensko – Andorra, ktorý sa hrá 4. júna 2011 na bratislavských Pasienkoch.

Nápad od Weissa st.

„Každé mužstvo Corgoň ligy a I. ligy počas domácich májových stretnutí vyžrebuje 40 detí na zápas s Andorrou a na svojom poslednom domácom ligovom súboji vyžrebuje jedno dieťa na stretnutie Írsko – Slovensko v termíne 30. augusta – 2. septembra 2011,“ pokračoval šéf ÚLK. K Tittelovým slovám sa pridala predstaviteľka cestovnej kancelárie Mars Sport Travel Judita Miklósová, ktorá uviedla, že spolu 24 vyžrebovaných detí sa zúčastní na zápase v Írsku, kde pocestujú spolu so slovenskou výpravou.

Súťaž sa začína 1. mája 2011 a končí sa 4. júna 2011. Práve v druhej – júnovej časti etapy tejto súťaže bude ďalších 5 detí vyžrebovaných na stretnutie do Írska spomedzi malých návštevníkov, ktorý budú sledovať stretnutie s Andorrou z detskej tribúny. Vstupné na túto tribúnu budú dve eurá.

Nápad pritiahnuť do hľadísk futbalových štadiónov mladých divákov od 10 do 15 rokov s vidinou toho, že môžu vyhrať, privítal aj reprezentačný tréner futbalistov SR Vladimír Weiss st. Ten na stretnutí s novinármi zdôraznil, že každú sprievodnú akciu, ktorá môže podporiť A-tím v ťažkých bojoch o postup na ME 2012 na Ukrajine a v Poľsku, členovia realizačného tímu slovenského národného výberu vítajú. Ilustračné foto. Foto: SITA

"Som rád, že Únia ligových klubov aj takouto formou dáva šancu mladým návštevníkom dostať sa do blízkosti slovenských futbalových reprezentantov.

Viem, že pre mnohých z nich sú naši hráči vzormi, idolmi. Určite privítajú túto šancu dostať sa do ich blízkosti, zažiť s nimi atmosféru na kvalifikačnom stretnutí s Andorrou, resp. zúčastniť sa na našom výjazde do Írska.

Každá takáto akcia, ktorá pomôže priviesť divákov do hľadísk štadiónov, je pre futbal prínosom," zdôraznil Vladimír Weiss st.

„Dostať sa do blízkosti hráčov, ktorí reprezentujú Slovenskú republiku, je určite snom mnohých priaznivcov. Preto verím, že akcia sa stretne medzi nimi s veľkým pochopením a pomôžu nám počas našich vystúpení o postup na ME. Dúfam, že táto iniciatíva padne na Slovensku na úrodnú pôdu a budeme mať z nej všetci úžitok,“ povedal na margo súťaže slovenský futbalový reprezentant Filip Šebo.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM